«Έφυγε τρέχοντας όταν τέθηκαν τα αδήριτα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ»

 

«Είδαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας όταν τέθηκαν τα αδήριτα ερωτήματα αν παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, να επιλέγει την οδό της αποχώρησης. Έφυγε τρέχοντας ο Πρωθυπουργός της χώρας για να λήξει η συζήτηση και από Λουδοβίκος έγινε Λούης, όπως λέει ο λαός», τόνισε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του ν/σ για την ΕΥΠ και την άρση απορρήτου. Όπως είπε, αυτό αποτέλεσε το επιστέγασμα της αδυναμίας της Κυβέρνησης να δώσει πειστικές απαντήσεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που έχει αποκαλυφθεί τους τελευταίες 4 μήνες.

«Το κρίσιμο ερώτημα τι κράτος θέλουμε και πως διασφαλίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Σύμφωνα με το Σύνταγμα η προστασία του απορρήτου είναι απόλυτο δικαίωμα με εγγυητή την ΑΔΑΕ. Με το ν/σ όμως της Κυβέρνησης αποδυναμώνεται η ΑΔΑΕ. Έχουμε σε εξέλιξη εκτός από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και αυτό της συγκάλυψης. Παραμένει αναιτιολόγητη η απόφαση της άρσης του απορρήτου ενώ διευρύνεται το εύρος των αδικημάτων που την δικαιολογούν», συμπλήρωσε.

«Θέλετε να στεγανοποιήσετε την ΕΥΠ και να την καταστήσετε από κοινοβουλευτικό έλεγχο. Θέλετε να σβήσετε τα ίχνη της δυσώδους ιστορίας παρακολούθησης προσώπων στην σύγχρονη ελληνική δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας τον θεσμικό του ρόλο θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του δίνει το Σύνταγμα και η πολιτική ευθύνη ως αντιπολίτευση, ώστε αυτοί που διέπραξαν τα αδικήματα να αντιμετωπίσουν και την κρίση της δικαιοσύνης και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.