ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

«Επανακατάθεση Ερώτησης για τις τραγικές συνέπειες του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη περιοχή μας και τις τεράστιες ελλείψεις του νοσοκομείου»

 

Σε ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου αναφέρονται τα εξής:

Έχουν περάσει 4,5 μήνες από την κατάθεση της αναλυτικής ερώτησής μου προς τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, για την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή μας τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο, τις τραγικές της συνέπειες και τις τεράστιες ελλείψεις του νοσοκομείου της Δράμας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Κικίλιας, αγνόησε επιδεικτικά την ερώτηση και απέφυγε να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που του τέθηκαν, όπως πόσοι ασθενείς κατέληξαν εντός και πόσοι εκτός ΜΕΘ του νοσοκομείου, πόσοι διασωληνώθηκαν και που, πως καλύφθηκαν τα κενά προσωπικού κ.α. 

Με την στάση του αυτή, ο κ. Κικίλιας, απαξίωσε και προσέβαλε για δεύτερη φορά τους Δραμινούς πολίτες. Η πρώτη ήταν όταν μεσούσης της κρίσης και της έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή μας, δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας αλλά οι πολίτες της!

Για τους λόγους αυτούς και επειδή πρωτίστως  η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει πλήρως και υπεύθυνα την Δραμινή κοινωνία για το τι συνέβη εκείνο το κρίσιμο διάστημα καθώς και για το τι έπραξαν οι αξιωματούχοι της ώστε να αντιμετωπιστεί η σοβαρή υγειονομική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, επανακατέθεσα την ερώτηση, προσδοκώντας ότι αυτή τη φορά θα δεήσει ο κ. Κικίλιας να δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις και εξηγήσεις που του ζητούνται.