Ο Αλέξανδρος Λεκάκης θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Νομού Δράμας στον φετινό Πανελλήνιο τελικό Microsoft Office Specialist PowerPoint. O Αλέξανδρος είναι μαθητής Β’ Λυκείου στο 4ο ΓΕΛ Δράμας και αξιολογήθηκε ως ένας από τους 34 καλύτερους χρήστες στην Ελλάδα στο PowerPoint ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές.

Διαγωνίστηκε στην προκριματική φάση με άριστη βαθμολογία 1000 και χρόνο λιγότερο από 25 λεπτά, σε μια εξεταστική διαδικασία διάρκειας 50 λεπτών. Η ταχύτητα του Αλέξανδρου ήταν καθοριστική στη είσοδο του στον τελικό, μιας και φέτος είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του θεσμού όπου περισσότεροι από 34 μαθητές ανά την Ελλάδα αξιολογήθηκαν με 1000.

Ο Αλέξανδρος συμμετέχει για 2η φορά στον τελικό του PowerPoint. Την παρθενική του εμφάνιση την έκανε το 2022 όπου και απέσπασε την 6η θέση Πανελλαδικά. Έχοντας ως όπλο του την εμπειρία την περσινής χρονιάς, στοχεύει φέτος σε ένα Πανελλαδικό μετάλλιο.

Τον Αλέξανδρο προετοιμάζει ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Specialist Ασλανίδης Παναγιώτης.

Στην Αθήνα, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 6 Μαΐου θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος τελικός.  Ο Αλέξανδρος διεκδικεί επάξια ένα εισιτήριο για την  Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα γίνει ο Παγκόσμιος τελικός Microsoft Office Specialist PowerPoint.