ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΡΑΜΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ

 

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 στις 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας Οδηγικής χρονιάς, στην αυλή της Εστίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στη Δράμα.

Στον αγιασμό, που πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα, παρευρέθηκαν μέλη της Συνεργασίας Παλαιών Οδηγών Δράμας, γονείς, παλαιοί και νέοι Οδηγοί, καθώς και φίλοι του Οδηγισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα στελέχη των ομάδων που εισήχθησαν στις ανώτατες σχολές. Επίσης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής που εξέδωσε το στέλεχος Αλέξανδρος Δαμιανίδης, με τίτλο «1 κλικ πριν αγγίξεις την αγάπη». Η έφορος του τοπικού τμήματος Κική Ποιμενίδου αναφέρθηκε στα προγράμματα της χρονιάς του ΣΕΟ καθώς και στις νέες δράσεις του Τοπικού Τμήματος Δράμας.

Ο Oδηγισμός είναι μία παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Είναι η «πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου» σε 140 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 144 χώρες στον κόσμο και 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη. Είναι μια οργάνωση μη κερδοσκοπική με το στοιχείο του εθελοντισμού σε κάθε της διάσταση. Οι ηλικίες των ομάδων των παιδιών είναι 5-7 (Αστέρια), 7-11 (Πουλιά), 11-14 (Οδηγοί) & 14-17 (Μεγάλοι Οδηγοί).

Συναντήσεις των ομάδων για τη νέα οδηγική χρονιά θα γίνονται εβδομαδιαία, στην Εστία, στην οδό Γρηγορίου Ε’ 15 (Πίσω από τη Μητρόπολη Δράμας) και είναι Δωρεάν. Πληροφορίες στο 6945488769.

 

Η Πρόεδρος ΤΤ Δράμας,

Αικατερίνη Τσιόγκα