Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Φοίτησης Εξ Αποστάσεως της ΣΕΘΑ.

Στο πλαίσιο αυτό έλαβε πτυχίο ο Γ’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας Δραγουδάκης Αναστάσιος που ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά διαχρονικά που σε Αξιωματικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας απονέμεται πτυχίο της Σχολής Εθνικής Άμυνας, που αποτελεί την ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος.

Ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Ιωάννης Αδάμου ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Α. Κενεβέζου.

Ως Εκπρόσωποι των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας η Διοικητής Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου της ΕΛ.ΑΣ, ο Διευθυντής Κλάδου Ναυτιλίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ Δρόσος Ρεΐζης και ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Π.Σ Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης.

Συνολικά αποφοίτησαν 166 σπουδαστές από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, 19 Ελληνοκύπριοι Αξιωματικοί και 6 Μόνιμοι Υπάλληλοι Υπουργείων, όπως παρακάτω:

Ένοπλες Δυνάμεις: 157 (95 από τον Στρατό Ξηράς, 29 από το Πολεμικό Ναυτικό και 33 από την Πολεμική Αεροπορία).

Σώματα Ασφαλείας: 9 από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Υπουργεία: 6 (4 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 1 από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και 1 από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

ΓΕΕΦ: 19

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του συνεχάρη το σύνολο των σπουδαστών για την αποφοίτησή του καθώς και στην πολύτιμη συμβολή τόσο του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού όσο και των καθηγητών και των εξωτερικών ομιλητών της Σχολής Εθνικής Άμυνας στην κατάρτιση και στην επιμόρφωση των σπουδαστών. Υπογράμμισε επίσης ότι το νέο διευρυμένο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής παρέχει στους σπουδαστές της υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή και επιστημονική γνώση επί θεμάτων Αμυντικής Πολιτικής και Εθνικής Στρατηγικής, καλλιεργώντας τόσο τις ικανότητες πολύπλευρης ανάλυσης του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος όσο και την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους στην διαμόρφωση και παρουσίαση προτάσεων επί αμυντικών και στρατηγικών θεμάτων. Επιπρόσθετα και απευθυνόμενος προς τους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τόνισε ότι αποφοιτούν έχοντας αποκτήσει μια βαθύτερη και σφαιρικότερη αντίληψη των παραμέτρων της Εθνικής Άμυνας, που θα συμβάλουν στην διαμόρφωση αποφάσεων επιχειρησιακού και στρατηγικού επιπέδου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.