ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Μέσω γραπτού δελτίου τύπου απάντησε ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης στο Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη και σε όσα είχε αναφέρει στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018. Μάλιστα, ο κ. Δαλακάκης σημειώνει ότι πρόκειται για αρχική απάντηση.

Στο δελτίο τύπου του Δημάρχου Δοξάτου, με τίτλο «Σου κάνω δώρο άγαλμα στην πλατεία της Καβάλας και των Σκοπίων», αναφέρονται τα εξής:

«Αξιαγάπητε κ. Καραγιαννίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας,

Πριν την κυβερνητική καρέκλα έλεγες και έλεγες για τα Μνημόνια και την Τρόικα. Μετά την καρέκλα εισηγήθηκες ο ίδιος το 4ο Μνημόνιο “με γνώσεις μπακάλη” όπως ο ίδιος είπες.

Πριν την καρέκλα έλεγες και έλεγες για το ΝΑΤΟ και τους “ιμπεριαλιστές”. Τώρα ταξιδεύεις σε Αμερικές, Ευρώπες και Ασίες ως εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ με έξοδα όλα πληρωμένα.

Οι θέσεις σου για τους Πολύτεκνους, γνώστες.

Οι θέσεις σου για τους “φαντασιακούς” – όπως λες – εθνικούς εχθρούς γνωστές.

Οι θέσεις σου για τα σύνορα επίσης γνωστές.

Οι θέσεις σου για την Εκκλησία γνωστές και ας ανεβαίνεις στην εξέδρα το Πάσχα με λαμπαδίτσα.

Η θέση σου για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας γνωστότατη.

Τώρα μας έκανες γνωστή και την θέση σου για το νερό.

Η Καβάλα λες θα πάρει και άλλο νερό και μάλιστα θα κάνεις και “διαπραγμάτευση”.

Όχι Χρήστο μου, μη! Όχι, άλλη “διαπραγμάτευση”.

Αν κάνεις διαπραγμάτευση όπως για το Μνημόνιο και τις Πρέσπες προβλέπω να σου κάνουμε άγαλμα στην πλατεία της Καβάλας. Η πλατεία των Σκοπίων τώρα που άδειασε χωράει επίσης ακόμη ένα. Είσαι άξιος αντικαταστάτης του Στρατηλάτη μας.

Για τον ΛΙΓΝΙΤΗ δεν σε άκουσα να μιλάς… Θα έχουν καλά φίλτρα τα φουγάρα;

Υ.Γ Για ΤΟΕΒ, Γυμνάσιο Λύκειο, Φιλόδημο και την ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον Δήμο μου (ξέρεις εσύ) τα λέμε από εβδομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραγιαννίδης είχε αναφερθεί στον κ. Δαλακάκη , μετά και από την επιστολή που απέστειλε προς την Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Κατερίνας Νοτοπούλου, εξηγώντας τους λόγους που δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψή της στη Δράμα.

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Δαλακάκη προς την κ. Νοτοπούλου, ανέφερε για το Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμπακίου: «Μπορείτε να ρωτήσετε το Δήμαρχο γιατί από το 2017 δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για αυτό το σχολείο. Και να μην φορτώνει εκεί που δεν πρέπει τις ευθύνες», για τους ΤΟΕΒ: «Έχει καταθέσει κάποιο σχέδιο, κάποια μελέτη ο κ. Δαλακάκης και απαντώ μόνος μου, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν έχει καταθέσει ούτε μία σελίδα χαρτί», για το νερό και την Καβάλα: «Μπορεί να υπάρξει συνεννόηση και με το Δήμο Καβάλας και μπορούν να μετρηθούν τα κυβικά που ζητάει ο Δήμος Καβάλας… Εμφύλιο μέσα στην περιοχή, εμείς δεν αποζητούμε, σε σχέση με τον κ. Δαλακάκη που θέλει να κοντραριστεί με όλους και με όλα»», για τον αγωγό ΤΑΡ: «Σε όλη τη διαδρομή του σωλήνα του ΤΑΡ, όλοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες και οι Περιφέρειες έχουν πάρει αντισταθμιστικά οφέλη, ο μόνος Δήμος σε όλη αυτή τη διαδρομή που δεν έχει πάρει τίποτα είναι ο Δήμος Δοξάτου» και για το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»: «Μεταξύ των Δήμων που έχουν μικρή ή μηδενική συμμετοχή στο Φιλόδημο είναι ο Δήμος Δοξάτου».