ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΞΑΓΝΑΝΤΟ

 

Σε δύο σημαντικές παρεμβάσεις προχώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμος Παρανεστίου, λύνοντας προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων σε Αδριανή και Ξάγναντο. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου πραγματοποιήθηκε η συντήρηση του ταμιευτήρα νερού στην περιοχή της Αδριανής, δίπλα στο κτήμα «Κ. Λαζαρίδη», ενώ ακόμη ολοκληρώθηκε αρδευτικό έργο στο Ξάγναντο.

Ο κ. Καγιάογλου επεσήμανε πως ο ταμιευτήρας νερού «δίνει ανάσες στους αγρότες της Αδριανής» και πρόσθεσε: «Επιτέλους δώσαμε μια λύση σ’ ένα ακόμη καίριο και χρόνιο πρόβλημα, με τη βοήθεια του προσωπικού, των συνεργατών του Δήμου μας, των Αντιδημάρχων, του Προέδρου της Αδριανής και συνεχίζουμε με γοργούς ρυθμούς, όπως επιτάσσει το καθήκον μας. Μια εγκαταλελειμμένη εδώ και χρόνια δεξαμενή 260 τ.μ. και ύψους 3,20 μ. καθαρίστηκε, απολυμάνθηκε, μονώθηκε και στεγανοποιήθηκε με 22 κυβικά, όπως έπρεπε και θα δώσει λύση στην άρδευση του κάμπου της Αδριανής όπου οι απαιτήσεις για νερό είναι μεγάλες. Αποτελεί ταμιευτήρα που μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες όπως και να συμβάλει στην πυρόσβεση».

Όσον αφορά το έργο στο Ξάγναντο, ο κ. Καγιάογλου ανέφερε πως ο Δήμος είναι «στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων», τονίζοντας πως «με την επάρκεια νερού, εξυπηρετούμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες των γεωργοκτηνοτρόφων μας». Συνεχίζοντας ο κ. Καγιάογλου σημείωσε: «Έγινε ένα σημαντικό αρδευτικό έργο στο όμορφο χωριό μας το Ξάγναντο. Έγινε σωστός σχεδιασμός με εγκατάσταση ανθεκτικών υλικών, τοποθετώντας υπόγειο αγωγό άνω των 500 μέτρων και υπέργειο αρδευτικό δίκτυο. Με το νέο δίκτυο άρδευσης γίνεται η απευθείας χορήγηση του νερού για πότισμα στις καλλιέργειες καλαμποκιού και τριφυλλιού στους γεωργοκτηνοτρόφους της περιοχής. Καλύπτουμε και κατανέμουμε νερό σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Η επιλογή της άρδευσης γίνεται ομοιόμορφα στην ποσότητα νερού για άριστη χρήση».