Η ληστεία που πραγματοποίησε στην Alpha Bank το μεσημέρι της Δευτέρας πρόδωσε και τα τελευταία ίχνη του συλληφθέντος για τρομοκρατία Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στη Θεσσαλονίκη.

Η ληστεία που πραγματοποίησε στην Alpha Bank το μεσημέρι της Δευτέρας πρόδωσε και τα τελευταία ίχνη του συλληφθέντος για τρομοκρατία Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς προχώρησε μόνος του στη ληστεία με την απειλή καλάσνικοφ καταφέρνοντας να αποσπάσει λεία 8.500 ευρώ.

Αμέσως μετά βγήκε από το υποκατάστημα στην περιοχή Ρεντζίκι αρχικά με τον διευθυντή ώστε να αποφύγει την καταδίωξη.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μία μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από την πόλη της Θεσσαλονίκης την οποία και εγκατέλειψε επιβιβαζόμενος σε ένα επίσης κλεμμένο από την Θεσσαλονίκη «Nissan Micra».

Λίγη ώρα αργότερα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.

Κατά πληροφορίες αποκάλυψε μόνος του την ταυτότητα λέγοντας: «Είμαι ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης και είναι διωκόμενος για τρομοκρατία».

Τυπικά τη δικογραφία για τη σύλληψη συντάσσει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, πληροφορίες όμως της «Κ» αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες η αντιτροκρατική είχε ενδείξεις ότι ο Χατζηβασιλειάδης κινείτο στην πόλη, λόγος για τον οποίο  είχε μεταβεί κλιμάκιο υπηρεσίες και οι έρευνες είχαν ενταθεί.

Το χρονικό της σύλληψης: 

Συνελήφθη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο 46χρονος Δ.Χ., ο οποίος καταζητείτο από τις Αρχές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Δ.Χ. συνελήφθη λίγο από τη διάπραξη ένοπλης ληστείας με τη απειλή καλάσνικοφ σε υποκατάστημα της Alpha Bank στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον αναζητούσαν μετά τη ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίχνη του 46χρονου είχαν ήδη εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και παρέλαβε τον συλληφθέντα, ο οποίος αυτή την ώρα ανακρίνεται.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν από περίπου 1,5 χρόνο όταν συνελήφθησαν δύο άλλα μέλη της οργάνωσης μετά τον εντοπισμό γιάφκας στον Χολαργό. Ο ίδιος είχε καταφέρει να διαφύγει αν και τραυματισμένος, καθώς φέρεται ότι συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία τον Οκτώβριο του 2019 σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Χολαργό κατά την οποία αυτοτραυματίστηκε στο πόδι κατά λάθος με καλάσνικοφ.

Πηγή: kathimerini.gr