Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας διοργανώνει την 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας πανελλαδικά.

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ, η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ/Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, η Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ./ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, ο Τομέας Ψυχικής Υγείας και η Ψυχιατρική Κλινική Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. Ξάνθης, η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλου, η Εταιρεία Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Δράμας, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Κέντρα Υγείας, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών Κομοτηνής, ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές, ανακοινώνουν τη διοργάνωση της 1ης Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας στην Α.Μ.Θ.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχηης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Αριστείδης Μωυσιάδης ανέφερε:

Έπειτα από μια μεγάλη κινητοποίηση όλων των φορέων και αρκετών δυσκολιών που προέκυψαν, είμαστε έτοιμοι να σας προσκαλέσουμε στην 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας στην Α.Μ.Θ.

Η διεξαγωγή της Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας, αποτελεί μία σημαντική προσπάθεια διασύνδεσης και διαλόγου των φορέων Ψυχικής και Κοινωνικής Υγείας της ευρύτερης περιοχής της Α.Μ.Θ.

Η θεματολογία της 1ης Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας είναι:

1.ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ

2.ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ – ΑΝΟΙΑ – ALZHEIMER

3.ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – ΒΟΥΛΙΜΙΑ – ΑΝΟΡΕΞΙΑ

4.ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ.

Όταν δεν μιλάει το στόμα, μιλάει το σώμα…

Θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Σας περιμένουμε!!!