ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 15.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Η Δημοτική μας Αρχή έχει βάλει τη Δράμα στο επίκεντρο της Ελλάδας και στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης, ενώ έχει προσδώσει μια διεθνή ακτινοβολία στον Δήμο μας»

 

 

Μέσα από μια «δραστήρια» συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους, ο Δήμος Δράμας με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμμετέχοντας στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, παροτρύνει τους πολίτες σ’ έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής, με κεντρικό σύνθημα για το 2017 «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα».

Οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Δράμας ξεκίνησαν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Δράμας έχει τη διάκριση και τη τιμή να αποτελεί φέτος το Κέντρο Δράσεων για την Ελλάδα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιβραβεύοντας τον Δήμο Δράμας χρηματοδοτεί τις δράσεις της Δράμας με 15.000 ευρώ, ενώ ορισμένοι από τους υπόλοιπους Δήμους που θα συμμετέχουν χρηματοδοτούνται με 10.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Δράμας φέτος είναι το Κέντρο Δράσεων για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017. Αυτή η σημαντική και σπουδαία διάκριση για τον Δήμο μας οφείλεται στο γεγονός ότι η Δράμα κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα στην περσινή διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016.

Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω στους συνδημότες μας ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιβραβεύοντας τον Δήμο Δράμας, μας χρηματοδοτεί με 15.000 ευρώ, ενώ ελάχιστοι από τους υπόλοιπους Δήμους που συμμετέχουν χρηματοδοτούνται με 10.000 ευρώ.

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, όλοι ότι η Δημοτική μας Αρχή έχει βάλει τη Δράμα στο επίκεντρο της Ελλάδας και στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης, ενώ έχει προσδώσει μια διεθνή ακτινοβολία στον Δήμο μας. Είμαστε υπερήφανοι για την ακριτική μας περιοχή, είμαστε υπερήφανοι που τα δραμινά σωματεία και όλοι οι δραμινοί πολίτες, καταφέρνουμε να αναδείξουμε την περιοχή μας μέσα από τη συνεργασία, είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτήν μας την πρωτιά.

Σας καλώ, λοιπόν, όλους και όλες να συμμετέχετε και να απολαύσετε τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή εβδομάδα κινητικότητας.

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία, όλες και όλους όσοι συνδράμουν στην εβδομάδα κινητικότητας 2017, καθώς επίσης και τον Αντιδήμαρχο επί θεμάτων Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής, Απασχόλησης και Τουρισμού, κ. Δημήτρη Καραμπατζάκη, και τους υπαλλήλους που ασχολήθηκαν με ιδιαίτερη επιμέλεια για την άρτια πραγματοποίηση των δράσεων».

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Δήμο Δράμας τις δύο εναπομένουσες ημέρες έχει ως εξής:

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

10:00-14:00: Δωρεάν Αντιρρυπαντικός Έλεγχος από Ιδιωτικό Κτέο Δράμας Αφοί Σταματιάδη-Δυτική είσοδος του Δημαρχείου .

10:00-14:00:Επίδειξη «e-cart» -Δυτική είσοδος Δημαρχείου.

Παρουσίαση ηλεκτρικού οχήματος Ελληνικής κατασκευής από τους φοιτητές του ΤΕΙ Μηχανολογίας Οχημάτων, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος: Θεόδωρος Κοσμάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής.

11:00-13.00: «Kάνε check-upμε ένα check-in στην Πλατεία Ελευθερίας».

-Στο πυροβολείο της Πλατείας Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις πίεσης –ζαχάρου από το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Δράμας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για όλους τους δημότες.

-Επίσης ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας θα ενημερώσει τους δημότες για τον παιδικό καρκίνο και θα λαμβάνει με ασφαλή τρόπο δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) για δωρεά μυελού των οστών.

18:00-20:00: «Το ΚΔΑΠ μεΑ “Το χαμόγελό μας” χρωματίζει τον Κ.Ο.Κ.»– οδός Χελμού 14

Το ΚΔΑΠ μεΑ ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά της πόλης που παρέα με παιδιά μεΑ θα ενημερωθούν από την σχολή οδηγών Γεωργιάδη για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και θα χρωματίσουν τον Κ.Ο.Κ.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

«Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»

08:00 -15:00: «Αυτοκίνητο… Άστο για σήμερα…»

Προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών προς και από τα σχολεία χωρίς τη χρήση Ι.Χ., σε συνεργασία με τη Α’βάθμια & Β’βάθμια Εκπαίδευση και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

11:00-12:00: «Παρ’ άλογο; Δεν νομίζω! – Παρέλαση αλόγων από το Σύλλογο Βώλακα “Δημιουργώ και Προσφέρω”»-οδός Βελισσαρίου .

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το στρατόπεδο Παπαργύρη στη Λεωφ. Στρατού και θα συνεχιστεί στις οδούς Γ. Παπανδρέου -Βεργίνας -Λεωφ. Αγ. Σοφίας -19ης Μαΐου-Σταύρου -Εθνικής Αμύνης –Ζερβού με σκοπό την ενημέρωση για την ιπποθεραπεία. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι με πλούσια εδέσματα επί της οδού Βελισαρίου (πρώην Στρατολογία) μετά το τέλος της παρέλασης.

11:00-13.00 &17:00-21:00:Δωρεάν Αντιρρυπαντικός Έλεγχος από Ιδιωτικό Κτέο Δράμας -Αφοί Σταματιάδη-Δυτική είσοδος του Δημαρχείου .

18.00-22.00: «Fast truck αλλαγή χρήσης της Οδού Παπανδρέου σε Πεζόδρομο»

Στην αποκλεισμένη για όλα τα οχήματα οδό Παπανδρέου (από την οδό Βεργίνας έως την οδό Κάσσου) θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:

-18:00-18:30:Έναρξη των εκδηλώσεων με την Μουσική Μπάντα του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Δράμας.

-18:00-19:00:

-Η Ένωση Κυριών Δράμας με την χρήση του καινοτόμου mobile school, μια τροχήλατη κατασκευή με μαυροπίνακες πάνω στους οποίους τοποθετούνται εκπαιδευτικά πάνελ, θα ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μας φίλους σε θέματα που αφορούν την Ε.Ε.Κ.

-Ζωγραφική προσώπου με θέμα το ποδήλατο από το Δ. Δράμας.

-18:30-19:00: Επίδειξη Tae kwon do και Aerodance

Δράση του Αθλητικού Συλλόγου ΖΕΝ Δράμας.

-19:00-19:30: Επίδειξη Judo

Δράση του Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ Δράμα 1986.

-19:30-20:00:Επίδειξη Ελληνορωμαϊκής πάλης, Παγκρατίου BOXING και KICK BOXING

Δράση του Αθλητικού Ομίλου Μαχητών Δράμας

-20:00-20:30: Επίδειξη Rollers

-20:30-21:00: Κλείσιμο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με επίδειξη μόδας αθλητικών ειδών και αξεσουάρ ποδήλατου, με τη συμμετοχή του Ομίλου Ποδηλατών Δράμας-το τμήμα ρυθμικής κολύμβησης του «ΔΡΑΜΑ 1986» και την ευγενική χορηγία της επιχείρησης THE BIKES STORE -Βερβέρογλου Ζ. Βασιλική.

Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί υγειονομικά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Δράμας.