Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, καθώς έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 που καλείται να χειριστεί, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου σε τοπικό επίπεδο.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η πληροφορία που μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος ότι έγιναν 48 εισαγωγές στο Νοσοκομείο και ήδη νοσηλεύονται 71 ασθενείς με Covid-19 (στοιχεία τα οποία αφορούν τη χθεσινή ημέρα).

Από το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήδη έχουν γίνει διακομιδές Δραμινών ασθενών στα γειτονικά Νοσοκομεία Σερρών και Καβάλας, τα οποία μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα βαρύτερα περιστατικά (για τα οποία όμως δεν απαιτείται διασωλήνωση).

Σήμερα το πρωί,  σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πληροφορίες, στο Νοσοκομείο της Δράμας οι νοσούντες είναι γύρω στους 50, ενώ περί τα 15 είναι τα περιστατικά που έχουν παρουσιάσει συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοϊό και αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση για το αν είναι θετικοί ή όχι από τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί.

Η κατάσταση εκτιμάται πως είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς το Νοσοκομείο της Δράμας φτάνει στα όριά του όσον αφορά τους ασθενείς που μπορεί να διαχειριστεί, με το προσωπικό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Χαρακτηριστικό της επιβαρυμένης εικόνας που έχει ο Νομός Δράμας είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες 7 ημέρες υπάρχουν 693 καταγεγραμμένα κρούσματα, το 72% του συνολικού αριθμού κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας (954). Μάλιστα, ο Νομός Δράμας συνεχίζει να κατέχει την αρνητική πρωτιά στο δείκτη του αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό στο χρονικό διάστημα των επτά τελευταίων ημερών με 705,1, όταν π.χ. η Θεσσαλονίκη στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει 376,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.