Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και όσοι Δραμινοί χρήζουν νοσηλείας. Όπως είναι γνωστό, το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας εδώ και καιρό είναι non-covid, δηλαδή για όσους ασθενείς με κορωνοϊό απαιτείται νοσηλεία, αυτοί μεταφέρονται κυρίως στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες (Δευτέρα 5 Απριλίου) ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος του γειτονικού Νομού κ. Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό KavalaNews 102,8, στο Νοσοκομείο της Καβάλας νοσηλεύονται  35 ασθενείς, εκ των οποίων οι 3 στη ΜΕΘ-Covid και οι υπόλοιποι στην κλινική Covid. Από τους συνολικά 35 ασθενείς, οι 25 προέρχονται από το Νομό Καβάλας και οι 10 από το Νομό Δράμας. Από τους 3 νοσηλευόμενους στη ΜΕΘ, ο 1 προέρχεται από το Ν. Δράμας και οι άλλοι 2 από το Ν. Καβάλας.

Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 1 μήνα, υπήρξε διπλασιασμός των Δραμινών ασθενών με Covid-19 στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Ο  αριθμός τους στην αρχή του Μαρτίου ήταν 5 (Περισσότερα ΕΔΩ).

Υπενθυμίζεται πως μέσα στον Μάρτιο στην Π.Ε. Δράμας υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 100 περισσότερα σε σχέση με τον Φεβρουάριο (Περισσότερα ΕΔΩ).