Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας πλέον θεωρείται «Non-Covid», δηλαδή δεν νοσηλεύει περιστατικά εργαστηριακά επιβεβαιωμένων ασθενών με κορωνοϊό. Για όσες Δραμινές και όσους Δραμινούς υπάρχει θετικό μοριακό τεστ και συμπτώματα που χρήζουν νοσοκομειακής παρακολούθησης, τότε μεταφέρονται, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Υγειονομικής Περιφέρειας, στα νοσοκομεία Καβάλας και Σερρών.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνος Κλειτσιώτης στο ραδιοφωνικό σταθμό Kavalanews 102,8, νοσηλεύονται συνολικά 25 ασθενείς στη κλινική Covid-19 και 2 στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου.

Από αυτούς οι 5 ασθενείς προέρχονται από τη Δράμα, ενώ οι υπόλοιποι είναι 13 από την Καβάλα, οι 6 από τη Θάσο και 1 από τη Ξάνθη.

Όπως αναφέρει ο κ. Κλειτσιώτης, υπάρχει μια μικρή αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό. Πάντως, εξήγησε πως τα περιστατικά δεν έχουν τη βαρύτητα που είχαν τα περιστατικά του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, εκτός από τους δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο Καβάλας, συνέχισε ο κ. Κλειτσιώτης, είναι ορισμένος ως νοσοκομείο αναφοράς, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, και θα εξυπηρετεί περιστατικά από την υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Για το λόγο αυτό, οι κλινικές του Νοσοκομείου δεν έχουν επιστρέψει στην κανονική τους λειτουργία, ενώ δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία, καθώς το Νοσοκομείο παραμένει σε επιφυλακή.

Με πληροφορίες από το Kavalanews.gr