ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Άθλιο το επιχείρημα της Κυβέρνησης ότι οι κινητοποιήσεις παραλύουν το κέντρο και την αγορά. Δεν φταίνε οι διαδηλώσεις στο κλείσιμο των μικρομάγαζων, αλλά η κυριαρχία μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων στην αγορά και το τσακισμένο λαϊκό εισόδημα. Γι’ αυτό το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις το χαιρέτισαν μεγαλοξενοδόχοι και πολυκαταστήματα.

Τα τελευταία χρόνια έκλεισαν 500.000 μικρές επιχειρήσεις –άρα κάργα ανεργία- όχι φυσικά λόγω των κινητοποιήσεων, αλλά της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών που την συνόδευσαν. Οι μικροί επαγγελματίες βρίσκονται με τον λαό και οι ίδιοι μάλιστα διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους.

Γνωρίζουν άλλωστε ότι την κατανάλωση την κάνουν οι άνθρωποι των λαϊκών οικογενειών, δηλαδή οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, όλοι δηλαδή αυτοί που διαδηλώνουν και διεκδικούν.

Η Ν.Δ. στοχοποιεί τις συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος που το περιεχόμενό τους, ενοχλεί γιατί δεν βολεύει το «σύστημα» και την «τάξη» των ολίγων και συκοφαντεί τις συγκεντρώσεις που κάνει ένα πολιτικό κόμμα και μάλιστα θέλει να ποινικοποιήσει τη δράση τους.

Είναι ολιγάριθμοι οι Δακίτες και οι «μπαχαλάκηδες» ίσως 50 άτομα που δεν διαδηλώνουν, αλλά παίζουν κρυφτούλι με την αστυνομία.

Το αστικό κράτος εφαρμόζει στρατηγική για να μπορεί να απαγορεύσει συγκεντρώσεις που είναι ενάντια σε νόμους κατάπτυστους ή ενάντια σε Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Κεφάλαιο. Η Αστική τάξη στην πραγματικότητα είναι η μειοψηφία και ζει από τον πλούτο που παράγει η τεράστια κοινωνική πλειοψηφία, δηλ. οι εργαζόμενοι, τα εκατομμύρια εργατικά χέρια, που χωρίς αυτούς δεν κινείται κυριολεκτικά τίποτα.

Γι’ αυτό η μειοψηφία παίρνει μέτρα απαγορευτικά και μέτρα καταστολής, συκοφάντησης και χτυπήμτα του κινήματος ακόμα και με προβοκάτσιες, επειδή φοβούνται πως η πλειοψηφία δηλ. ο κόσμος θα καταλάβει τη δύναμή του και τρέμουν στην ιδέα το τι θα τους συμβεί… αν ξεσηκωθεί κλπ.

Πριν από 6 μήνες υπήρξε αντίδραση της Ε.Ε. σε ετήσια έκθεση καταγράφοντας επίσημα ως κίνδυνο για την ασφάλεια τις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν υπέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό. Επίσημη λοιπόν η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Έτσι ψηφίστηκε και το τερατούργημα για τις διαδηλώσεις από την Κυβέρνηση και μάλιστα προβλέπει και την σύσταση αρμόδιας υπηρεσίας – Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας- που σημαίνει πως ο μηχανισμός αυτός θα παρεμβαίνει από τα σχολεία ως τα πανεπιστήμια σε συνεργασία με κρατικές και μη κρατικές αρχές.

Άρα όποιος αντιστέκεται «μαύρο φίδι» που τον έφαγε!!!

Γι’ αυτό το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Ο κόσμος θα πρέπει να το ακυρώσει στην πράξη. Αγωνιστική ετοιμότητα λοιπόν για να νικήσει η ζωή και να μπορούμε να διαδηλώνουμε για τα δίκαια αιτήματά μας.