ΑΡΘΡΟ

Του Μαργαρίτη Τζίμα

Καθηγητή

 

 

Δεν κυκλοφορεί κάνεις. Μετά τις 12 όλα κλειστά. Αλλά δεν υπάρχει οικονομική ζωή. Δεν κινείται τίποτε οικονομικά. Προστατεύεται η υγεία των πολιτών, έτσι.

Αυτό το κράτος σε λίγο καιρό πώς θα πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Υγεία, Παιδεία, Άμυνα, μισθοί, έργα κοινωνικής πρόνοιας κλπ. Η Ε.Ε. θα δώσει. Ως πότε; Όμως; Να κόψουν χρήμα λένε. Και τι θα γίνει; Πληθωριστικό. Θα έχουμε χρήματα χωρίς αξία.

Τα παιδιά; Τα παιδιά πώς και πότε θα μάθουν. Πώς θα σπουδάσουν; Ο ελεύθερος επαγγελματίας τι μεροκάματο θα βγάλει; Δεν θα γίνουν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ανατροπή. Μεγάλη ανατροπή.

Και έχει και μερικούς αντιστασιακούς της δεκάρας να αντιδρούν στη… μάσκα. Αν πιστεύετε πως όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι, τότε πηγαίνετε εθελοντές στις μονάδες υγείας να βοηθάτε. Είναι εύκολο να κρίνεις απ’ τον καναπέ και με ένα ποτό στο χέρι.

Πέρσι τέτοια εποχή όλα ήταν διαφορετικά. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που ερχόταν. Τι να κάνουμε; Να πειθαρχήσουμε στην επιστήμη. Ναι στους επιστήμονες που πληρώσαμε για να σπουδάσουν και τώρα χωρίς σκοπιμότητες προσπαθούν οι άνθρωποι να μας σώσουν. Δεν είναι πολιτικοί. Δεν έχουν σκοπιμότητες. Επιτέλους. Ας πειθαρχήσουμε για τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε.