ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Κατ’ αρχή ζητώ συγγνώμη από τον συντάκτη της εφημερίδας «Εργασία… συν» που κάποιες φορές δεν καταλαβαίνει λέξεις – γράμματά μου από το ιδιόχειρο κείμενό μου με αποτέλεσμα αλλαγή νοήματος, που πιστεύω οι αναγνώστες το αντιλαμβάνονται και καταλαβαίνουν τι θέλω να πω.

Λαϊκό Κόμμα, ΕΡΕ, Ν.Δ., όπως και να ονομάστηκε, θέλουν απρόσκοπτα τη συγκέντρωση του Κεφαλαίου, των Μονοπωλίων και την κερδοφορία που συνεπάγεται εκτός των άλλων κακών, το πιο βασικό: δηλαδή την πιο φτηνή εργατική δύναμη και για αυτό το 3ωρο, οι 3μερες δουλειές, οι προσωρινές θέσεις και η ελαστική εργασία και οι δουλειές 7ημέρου που εξαγγέλλουν, με απολύσει που θα ‘ναι στην ημερήσια διάταξη. Άρα η Ν.Δ., ως συντηρητικό κόμμα, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στον μέσο Έλληνα και την ονομάζουν Δεξιά, με έννοιες ιμπεριαλιστικές, με τον καπιταλισμό και την οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Δηλαδή συντάσσεται ξεκάθαρα με τα συμφέροντα της ντόπιας άρχουσας τάξης, της κεφαλαιοκρατίας, χωρίς να σκέπτονται την βελτίωση της ζωής του λαού και με ενεργή συμμετοχή σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.. Αυτή σημαίνει πλήρη υποταγή με πολιτικές κατευθύνσεις που ορίζονται από την κυρίαρχη Ελίτ και το Αμερικανικό και Ευρωπαϊκό Κεφάλαιο. Άρα η ανάπτυξή τους έχει κέρδη για τα αφεντικά και βαπτίζουν «μεταρρυθμίσεις» τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και με ύμνους στην επιχειρηματικότητα ακόμη και σε βάρος της υγείας μας. Θέλουν την μείωση φορολογίας στα διανεμόμενα κέρδη και απευθύνεται προς τον λαό με εθνικισμό, σχέσεις με πλούσιους και ισχυρούς της Ελληνικής οικονομίας των αναπαραγωγών του πελατειακού κράτους και την υποστήριξη της Εκκλησίας (Anti news).

Ν.Δ., Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές δεν αλλάζουν. Οι φτωχοί αγρότες, εργάτες θα πωλούν κοψοχρονιά τον κόπο τους σε βιομήχανους και εμπόρους, ενώ απέναντί τους θα ‘χουν το κράτος και τους μηχανισμούς του, που τους αφήνει απροστάτευτους (Θ. Καπέτη, υπ. Ευρωβουλευτής Κ.Κ.Ε.).

Άλλωστε ο Γ. Βρούτσης ζήτησε τον κατώτερο μισθό, ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει να ψηφίσει νόμο ενάντια στην απεργία, ενώ η Μιράντα Ξαφά, η σύμβουλος επιχειρήσεων και η οποία ανήκει στην Δ/νση του Οικονομικού Γραφείου του Κ. Μητσοτάκη, λέει πως πρέπει να κοπούν οι συντάξεις!!! Τι έχουν προσφέρει οι 60αρηδες συνταξιούχοι στο κράτος, είπε στον ΣΚΑΙ. Αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις!!! Μωρέ μπράβο!!! Για αυτό θέλουν να εκλεγούν, για να κόψουν κάθε προνόμιο του Έλληνα…

 

Λοιπόν, αναγνώστες, με Ν.Δ. θα εφαρμοσθούν τα παραπάνω που ανέφερα. Νομίζετε πως πρέπει ο φτωχός λαός να τους ψηφίσει; Όχι φυσικά, θέλουμε κόμμα που νοιάζεται για την καλυτέρευση της ζωής του λαού, χωρίς εκπτώσεις που μας γυρίζουν χρόνια πίσω (Δ. Κουτσούμπας). Γιατί, φίλοι, μου η επόμενη μέρα αφορά την δικιά μας ζωή.