• Θ. Καρατζόγλου: «Τα σημάδια της κρίσης πρέπει να εξαφανιστούν, ειδικά στον τομέα της υγείας»

 

Έγιναν γνωστοί το απόγευμα της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2019 από το Υπουργείο Υγείας νέοι Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια επελέγησαν οι νέοι Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους, από την αρμόδια επιτροπή».

Νέα Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας είναι η κ. Θεσσαλονικιά (Νίκη) Καρατζόγλου. Η κ. Καρατζόγλου είναι εξέχων υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου Δράμας, καθώς διατελεί Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, ενώ στο παρελθόν ήταν Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.

 

Δήλωση Θ. Καρατζόγλου

 

Σε γραπτή δήλωσή της η επιλεγείσα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου αναφέρει τα εξής:

Ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαιτέρως τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια για την επιλογή μου στην τιμητική θέση της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Ευχαριστώ τους τοπικούς ηγήτορες για τις δηλώσεις αμέριστης συμπαράστασης στα νέα μου καθήκοντα, καθώς και όλους όσοι εξέφρασαν διά των ευχών τους την εκτίμησή τους.

Τα σημάδια της κρίσης πρέπει να εξαφανιστούν, ειδικά στον τομέα της υγείας.

Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις είναι πολλά υποσχόμενες, αρκεί να γίνουν και στόχος του κάθε εμπλεκόμενου.

Η αφοσίωσή μου στην απάλυνση του ανθρώπινου πόνου, στην καταπολέμηση της αρρώστιας και στην πρόληψή της πρέπει να ενισχυθεί από την ενεργό συμμετοχή όλων, έτσι ώστε στο τέλος της θητείας μου να είναι ορατή η αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των υποστηριζόμενων δομών του.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι πρόκληση για καλά αποτελέσματα στην ανάταξη του συστήματος.

Η διαδρομή που καλούμαι να διανύσω είναι και ταχύτητας και αντοχής. Ελπίζω να κόψω το νήμα εκεί όπου θα με περιμένει μια θετική αξιολόγηση.

 

Συγχαρητήρια επιστολή Κ. Μπλούχου

 

Σε συγχαρητήρια επιστολή του προς την κ. Καρατζόγλου για την επιλογή της στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμη κυρία Καρατζόγλου,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας ως νέας Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, δεχθείτε σας παρακαλώ τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ζεστόκαρδες ευχές μου για επιτυχία και ευόδωση του δύσκολου έργου σας.

Η εμπειρία και τα προσόντα σας, προοιωνίζουν λαμπρή προοπτική για το Νοσοκομείο μας, του οποίου την έγνοια δεν θα πάψω να έχω απ’ όποιο μετερίζι κι αν κληθώ να αγωνιστώ. Θα προσπαθήσω να είμαι, με μεγάλη προθυμία, αρωγός και συνεργάτης σας σε κάθε καλή προσπάθεια που θα συμβάλει στην βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας, στον τόπο μας.