Σε ευχαριστήρια επιστολή του κ. Πέτρου Σαμαρά, Κοσμήτορα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, προς την κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας, αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμη κυρία Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νομού Δράμας,

Εκ μέρους των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την καθοριστική συμβολή σας και τις αποτελεσματικές σας ενέργειες στο θέμα της απόδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους των Τμημάτων μας. Πιστεύουμε ότι χωρίς την αποτελεσματική υποστήριξή σας δεν θα είχε επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί η επιθυμητή τροπολογία στον νόμο.

Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που κατατέθηκαν και με την ουσιαστική διαβούλευση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αποφοίτων μας, συμβάλλατε στην επίλυση ενός πολύ σημαντικού θέματος, που αφορά στην επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων μας. Πλέον οι απόφοιτοι των Τμημάτων μας με Γεωπονική και Δασολογική κατεύθυνση θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους αντίστοιχους απόφοιτους όλων των ιδρυμάτων της χώρα μας.

Η επιτυχής κατάληξη του θέματος απέδειξε ότι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων, των φορέων αλλά και των άμεσα ενδιαφερόμενων για την δυναμική αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων που προκύπτουν, είναι ουσιαστικής σημασίας και βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων μας.

Σας συγχαίρουμε και σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και συνεχή ανοδική πορεία.

 

Με εκτίμηση

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών

Πέτρος Σαμαράς

Καθηγητής