ΓΙΑ 16η ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΡΑΜΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

• Λ. Καλλινικίδης, Πρόεδρος ΔΕΚΠΟΤΑ: «Φέτος η Ονειρούπολη, με μια άλλη φιλοσοφία πια, επεκτάθηκε, μεγάλωσε κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι έφηβη»

Ανοίγει τις πύλες της, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, η Ονειρούπολη, το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει καταστήσει τη Δράμα πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατά την χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο. Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2020 και κεντρικό της σύνθημα είναι το «Η αγάπη όλα τα κινεί». Ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης μετατρέπονται σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό βγαλμένο από τα παραμύθια και μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης αναφέρθηκε στη φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν». Ο κ. Καλλινικίδης παρουσίασε τις καινοτομίες της φετινής εκδήλωσης, ενώ στάθηκε και στα θετικά στοιχεία που υπάρχουν από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Αναλυτικά ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ ανέφερε στην «Εργασία… συν»: «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τα πύλες του μεγαλύτερου χριστουγεννιάτικου χωριού στην Ελλάδα, την Ονειρούπολη, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Η Δράμα έγινε πρότυπο και σε αυτό, έδωσε το παράδειγμα κι έτσι υπάρχουν σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα χριστουγεννιάτικα χωριά.


Φέτος η Ονειρούπολη, με μια άλλη φιλοσοφία πια, επεκτάθηκε, μεγάλωσε κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι έφηβη. 16 χρόνια Ονειρούπολη. 16 χρόνια χαράς. 16 χρόνια αγάπης, διότι “η αγάπη όλα τα κινεί”, που είναι και το κεντρικό μας σύνθημα. Η Ονειρούπολη, λοιπόν, φέτος έχει δωρεάν δράσεις τετραπλάσιες απ’ ότι είχε τα προηγούμενα χρόνια. Έχει γύρω στις 30 δωρεάν δράσεις, τις οποίες, όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι δύσκολο να τις επισκεφτεί μέσα σε μία ημέρα. Θέλει χρόνο. Αυτό το χρόνο και σε τι ηλικίες απευθύνονται οι δράσεις, είναι εύκολο κανείς να βρει αυτά τα στοιχεία στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, το οποίο διανέμεται και δίδεται στη δημοσιότητα.
Φέτος προσπαθούμε μέσα από την μεγάλη εκστρατεία που κάναμε σε Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία να προσεγγίσουμε επισκέπτες. Τα στοιχεία που μας δίνουν οι ξενοδόχοι δείχνουν ότι φέτος η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό, διότι φαίνεται ότι η δουλειά μας έχει αποτελέσματα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι φέτος η καινοτομία που έχει να κάνει με την εξειδίκευση των εθελοντών μας και η εμψύχωση κι αυτή είχε αποτελέσματα, διότι όλοι οι εθελοντές μας φέτος πραγματικά ζουν κάτι άλλο. Ζουν αυτό που έπρεπε ήδη να το έχουμε κάνει εδώ και χρόνια. Συντονισμένα και οργανωμένα παραδώσαμε τη σκυτάλη της λειτουργίας της Ονειρούπολης, των δωρεάν δράσεών της, στους εθελοντές. Κι όταν λέμε εθελοντές εννοούμε εθελοντές.
Προς αυτή την κατεύθυνση είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματά μας φέτος θα είναι εξαιρετικά, τα αποτελέσματα φέτος για τη Δράμα θα είναι αποτελεσματικά και θεωρώ πως όλοι μαζί θα πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτό τον θεσμό και να είναι η τελευταία χρονιά που η Ονειρούπολη αποτελεί αντικείμενο αντιπολίτευσης. Έχουμε πολλά άλλα πράγματα και θέματα να αντιπολιτευτούμε. Η Ονειρούπολη αφορά όλους και δεν πρέπει ποτέ ξανά να αποτελέσει αντικείμενο αντιπολίτευσης. Για όσους βεβαίως καταλαβαίνουν αυτό που λέμε. Την Κυριακή ας είμαστε όλοι παρόντες στην τελετή έναρξης».