Σε ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Όπως όλοι γνωρίζουμε και έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, οι συνθήκες λειτουργίας του Δημόσιου Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος (ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, εξουθένωση και υπερκόπωση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, μη χορήγηση αδειών ανάπαυσης) είναι επιεικώς απαράδεκτες. Τίθεται πλέον ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Υπό αυτές τις συνθήκες κάθε καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι η λειτουργία έξτρα απογευματινών επ’ αμοιβή χειρουργείων εγκυμονεί κινδύνους τόσο για το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, όσο και για τους ίδιους τους ασθενείς. Σύλλογοι, Σωματεία, Κόμματα και Φορείς έχουν εκφράσει την κατηγορηματική τους αντίθεση. Παρά ταύτα ήδη και στο Νοσοκομείο Δράμας έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να διενεργούνται και απογευματινά χειρουργεία.

Κατόπιν τούτων η Συντονιστική Επιτροπή Δράμας της Νέας Αριστεράς κατέθεσε στην Εισαγγελία Δράμας σχετική μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας να διερευνηθεί η τυχόν μη ασφαλής λειτουργία των εν λόγω απογευματινών χειρουργείων και η ενδεχόμενη διασάλευση της Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Δραμινών συμπολιτών μας.