ΑΡΘΡΟ

Του Γιάννη Παπουτσή

Μέλους της προσωρινής Ν.Ε. Δράμας του «Κινήματος Αλλαγής»

 

 

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου δημαρχείου Δράμας πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής εν όψει του ιδρυτικού μας Συνεδρίου που θα λάβει χώρα στις 16 έως 18 Μαρτίου στο ΣΕΦ.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη -παρόλη την κακοκαιρία λόγω της ξαφνικής χιονόπτωσης-, και που δεν πτόησε τη βούληση, τον ενθουσιασμό, το ηθικό και το φρόνημα για την παρουσία και τη συμμετοχή των μελών και φίλων του νέου Φορέα μας της Κεντροαριστεράς στις διαδικασίες και διεργασίες, για να στείλουν το μήνυμα ελπίδας, της αλήθειας που δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος και από τη Δράμα σε όλους τους Έλληνες.

Το μήνυμα όσο απλό φαίνεται, τόσο ισχυρό είναι.

Είναι η σταθερή μας βούληση, που δηλώνει τη δράση απέναντι στη μιζέρια της αδράνειας.

Είναι πως, όσοι έχουμε την αγωνία του πολιτικού μας χώρου, αρνούμαστε να πειστούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Είναι η παρουσία που αντιστέκεται στην ηττοπάθεια, ότι ο Ελληνισμός δεν μπορεί.

Είναι η αντίσταση σ’ εκείνους που θεωρούν ότι θα μένουμε εσαεί εξαρτημένοι, και η μη παραδοχή στην ισοπέδωση της πολιτικής, ότι όλοι ίδιοι είναι.

Κάθε μέρα που περνά αργά αλλά σταθερά, αποκαλύπτεται η αλήθεια και μαζί αποκαλύπτονται όλοι όσοι «τάιζαν» με ψέματα τον Ελληνικό λαό.

Με ψέματα νομίζουν πως μπορούν να γράψουν τη νεότερη πολιτική μας ιστορία.

Η αδιέξοδη άρνηση και της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χωρίς εναλλακτική πρόταση, οδήγησε στην άνευ όρων παράδοση των κυβερνήσεών τους και της χώρας στις επιθυμίες των δανειστών.

Η Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αντί να κλείσουν αυτόν το κύκλο, άνοιξαν έναν νέο, φαινομενικά πιο συγκρουσιακό μεταξύ τους και πολύ πιο επώδυνο στα όρια αντοχής της δημοκρατίας μας.

Φοβούνται τις αλήθειες.

Οι αλήθειες απελευθερώνουν και ανοίγουν προοπτικές, δίνουν τις δυνατότητες να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, γι’ αυτό κατασκεύασαν συνωμοσίες και συνεχίζουν δυστυχώς και σήμερα ακόμη παρ’ όλες τις αποκαλύψεις το αφήγημά τους.

Χάνονται στις υπόγειες διαδρομές που συνδέουν το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως συμφέροντα και κατεστημένα, αυτά.

Η Αλήθεια όμως είναι διαφορετική, και δεν θα τους αφήνουμε να μας ποτίζουν άλλο με ψέματα που κάμπτουν το ηθικό του Ελληνικού λαού.

Εμείς δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τις σειρήνες της δεξιάς, αλλά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και να αντιμετωπίσουμε την πραγματική ρίζα του κακού που μας έφερε ως εδώ.

Οφείλουμε ως Κίνημα Αλλαγής να επαναφέρουμε το δημόσιο διάλογο στα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων και τούτο διότι είναι αδήριτη η ανάγκη να στρέψουμε την προσοχή όλων στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τις αντιμετωπίσουμε.

Οφείλουμε να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις του τόπου στον πόλεμο ενάντια στην υποταγή σε ένα σύστημα πελατειακό, που υπηρετεί τους ισχυρούς και όχι τον Ελληνικό λαό.

Από εμάς εξαρτάται πλέον, αν θα οδηγήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα το καράβι, στο λιμάνι της ελπίδας και της προοπτικής για τους Έλληνες και τη χώρα.

Πώς αλλιώς θα οδηγηθούμε στο αύριο; Στην επόμενη μέρα; Σ’ ένα άλλο πιο ελπιδοφόρο και διαφορετικό μέλλον;

Εμείς που σήμερα εκφράζουμε, συνθέτουμε, και θέλουμε να συσσωματωθούμε στο Κίνημα Αλλαγής και που αποτελούμε τις πραγματικές προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις έχουμε την ευθύνη και τη δυνατότητα να γίνουμε οι συνδιαμορφωτές της πρότασης.

Για μια δίκαιη κοινωνία που μπορεί και καταπολεμά την ανισότητα, την αδικία, την αυθαιρεσία, την εξάρτηση και που μπορεί και απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνατότητες του Ελληνισμού.

Γι’ αυτό στο Συνέδριο θα συμφωνήσουμε και θα καταλήξουμε στο πρόγραμμα το μεταρρυθμιστικό που σημαίνει ότι έχουμε πιάσει το μήνυμα των καιρών και μπορούμε να αντιληφθούμε που βρίσκεται το πρόβλημα της χώρας.

Άρα λοιπόν το ζήτημα είναι σε ένα πρόγραμμα ουσιαστικό, αξιόπιστο, οραματικό και μαζί ρεαλιστικό και αποτελεσματικό!

Να αφοσιωθούμε στη διαμόρφωση μιας οραματικής και μαζί, ρεαλιστικής, αξιόπιστης και αποτελεσματικής πρότασης προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου.

Να στρατευθούμε όλοι, χωρίς αστερίσκους, στην αναγκαία εθνική προσπάθεια για την προοδευτική αλλαγή της χώρας.

Να αφήσουμε όλα τα άλλα, στην άκρη.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές μελών, μέσω του www.kinimaallagis.gr λήγουν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 1 Μαρτίου, με δυνατότητα καταβολής της οικονομικής εισφοράς και ως κατά την ημέρα εκλογής, ενώ για την υποβολή υποψηφιοτήτων ανάδειξης συνέδρων, καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 2 Μαρτίου το μεσημέρι. Η εκλογική διαδικασία ανάδειξης συνέδρων θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στις επικείμενες προγραμματισμένες διαδι