ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΝΑ

 

«Η διαδικασία της αυτοοργάνωσης θα είναι μια μόνιμη υποστηρικτική διαδικασία μέσα στο κόμμα, με σκοπό την εξωστρέφεια, τις συνέργειες, τη δικτύωση»

 

Εκδήλωση για την αυτοοργάνωση του Κινήματος Αλλαγής – Πα.Σο.Κ. διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας του κόμματος το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Ομιλητής ήταν ο κ. Απόστολος Πάνας, Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής και επικεφαλής της επιτροπής αυτοοργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής – Πα.Σο.Κ.

Σε δηλώσεις του για την εκδήλωση ο κ. Πάνας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στη Δράμα «για μια από τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της νέας προσπάθειας που γίνεται από το Κίνημα Αλλαγής – Πα.Σο.Κ., που αφορά την αυτοοργάνωση του Κινήματος». Όπως είπε, «είναι η δεύτερη εκδήλωση που γίνεται μετά τη Βέροια και είναι ιδιαίτερα συμβολική και σημαντική, γιατί από εδώ και στο εξής ξεκινάμε την προσπάθεια συμμετοχής των πολιτών στα δρώμενα του χώρου».

Ακόμη, ο κ. Πάνας σημείωσε πως πρόκειται για μια καινούργια προσπάθεια, η οποία έχει ως κύριο θέμα «να γεφυρώσουμε το θεσμικό κόμμα με την κοινωνία των πολιτών. Συνεργαζόμαστε με όλους τους κοινοβουλευτικούς μας, προκειμένου να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν με καλύτερα βήματα». Η διαδικασία, εξήγησε ο κ. Πάνας, θα ολοκληρωθεί με το συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα γίνει 20-22 Μαΐου, ενώ στις 8 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές συνέδρων και νέων Νομαρχιακών και Τοπικών Επιτροπών.

Επίσης, ο κ. Πάνας επεσήμανε πως «η διαδικασία της αυτοοργάνωσης θα είναι μια μόνιμη υποστηρικτική διαδικασία μέσα στο κόμμα, με σκοπό την εξωστρέφεια, τις συνέργειες, τη δικτύωση και δράσεις – εκδηλώσεις, περιφερειακά θεματικά συνέδρια, όπου θα μπορέσουμε πλέον να έχουμε και τη διαδικασία από κάτω προς τα πάνω, όπως λέμε εμείς, δηλαδή να αποκεντρώσουμε το κόμμα και να αποκεντρώσουμε πάνω από όλα τις απόψεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο εύκολη είναι η διαδικασία της αυτοοργάνωσης, δεδομένου του γεγονότος ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν γυρίσει την πλάτη στα κόμματα, ο κ. Πάνας ανέφερε: ««Αυτός είναι ο σκοπός, να προσπεράσουμε όλη αυτή τη διαδικασία. Για αυτό έχουμε δημιουργήσει και το ψηφιακό κόμμα, όπου η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο κοινό που μπορεί να την επισκεφτεί. Για αυτό και δεν είναι μια διαδικασία fast track, που αρχίζει και τελειώνει μόνο με το συνέδριο. Θα είναι μια μόνιμη υποστηρικτική διαδικασία, παράλληλη ως προς τις δομές του κόμματος.

Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Και δεν είναι μόνο που ο κόσμος έχει απαξιώσει την πολιτική. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος έχει πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει, της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης. Σε αυτό βέβαια υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες από την πλευρά της Κυβέρνησης και τον τρόπο διαχείρισης αυτή την στιγμή. Παρόλα αυτά θέλουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια και με τη νέα προσπάθεια που γίνεται, με τον Πρόεδρο μας, τον Νίκο Ανδρουλάκη, να δημιουργήσουμε και νέους πυρήνες, νέα οργανωτική ετοιμότητα, αλλά και συγχρόνως να φέρουμε και νέο κόσμο σε όλη αυτή την προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, ο κ. Πάνας, μετά από σχετική ερώτηση, είπε: «Είμαι από αυτούς που δεν πιστεύουν ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα. Ο χώρος μας είναι έτοιμος και πολιτικά και οργανωτικά. Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, να ξέρετε ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., η Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου χαρακτήρισε ως διαρκή την προσπάθεια αυτοοργάνωσης του χώρου και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια όλη είναι να συνεχιστεί αυτή η μεγάλη προσδοκία των 270.000 ανθρώπων που ήρθαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους στις εσωκομματικές διαδικασίες. Να γίνει ένα ρεύμα πολλαπλασιαστικό».

Όπως είπε η κα Κεφαλίδου, «η κοινωνία δείχνει αυτή την στιγμή πραγματικά κουρασμένη, με προβλήματα, όχι μόνο σε σχέση με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη, αλλά και με τα θέματα ακρίβειας, με τα θέματα καθημερινότητας, με τα θέματα της πανδημίας, που ας μη το ξεχνάμε είναι εδώ και συνεχίζει με ρυθμούς ανέλπιστους σε μια περίοδο που πιστεύαμε ότι ήμασταν προς το τέλος. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα για τον Έλληνα πολίτη και φυσικά είμαστε εδώ με προτάσεις, με πρωτοβουλίες, με θέσεις, που είναι και ρεαλιστικές και απολύτως εφαρμόσιμες».

Στόχος της προσπάθειας, επεσήμανε η κα Κεφαλίδου, είναι «να προσελκύσουμε την κοινωνία, η οποία περιμένει μετά από μια Ν.Δ. που έχει απογοητεύσει και έναν ΣΥΡΙΖΑ που τεσσεράμισι χρόνια παρέδωσε μια Ελλάδα με περισσότερα προβλήματα από ότι ανέλαβε. Ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και ελπίζουμε ότι ο κόσμος είναι με όλη την καλή πρόθεση σε ό,τι αφορά την καθημερινότητά του και τις λύσεις στα προβλήματά του».

Το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής κ. Τάσος Νικολαΐδης, στις δηλώσεις του, σημείωσε: «Η προσπάθεια που κάνει το Πα.Σο.Κ. για την αυτοοργάνωσή του βρίσκει συμμέτοχους όλους τους συντοπίτες μας. Αυτή την στιγμή πρέπει να φανεί ότι το Πα.Σο.Κ. είναι εδώ, ότι το Πα.Σο.Κ. επανέρχεται. Απλά πρέπει όλος ο κόσμος να καταλάβει ότι πρέπει να επανέλθει και στο χάρτη της Ελλάδας ο Νομός Δράμας. Πρέπει όλοι να ασχοληθούμε με αυτόν τον τόπο».