Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

«ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑ τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Καμία εμπλοκή – καμιά συμμετοχή, να φύγουνε οι βάσεις κι οι Αμερικανοί», ήταν μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν μέλη και φίλοι του Κ.Κ.Ε. και της ΚΝΕ «υποδεχόμενοι» με μια συμβολική κινητοποίηση Αμερικανούς στρατιωτικούς το πρωί της Κυριακής 20/3 στο σπήλαιο του Αγγίτη στη Δράμα.

Ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις απαγορεύσεις που έβαζε η αστυνομική δύναμη, που είχε αναλάβει το έργο προστασίας των νατοϊκών μακελάρηδων, οι συγκεντρωμένοι, πλησιάζοντας κοντά στο χώρο άφιξης, δήλωσαν μαχητικά ότι είναι ανεπιθύμητοι οι νατοϊκοί, όποια προβιά κι αν τους φορέσουν, όπως αυτή του επισκέπτη – τουρίστα, όπως τοπικοί παράγοντες προσπάθησαν τις προηγούμενες μέρες. Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες μοιράζονται την ευθύνη με την κεντρική εξουσία και όλα τα αστικά κόμματα που «δίνουν ρέστα» στην προσπάθεια αθώωσης των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Προσπάθεια χρόνων, που σήμερα επιδιώκει να στοιχηθεί ο λαός μας με τη μια πλευρά των ληστών, των ιμπεριαλιστών της Δύσης, στρώνοντας το έδαφος για τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των απαιτήσεων της ντόπιας αστικής τάξης στη μοιρασιά της λείας από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η οργή μας ξεχειλίζει καθώς για να ικανοποιηθούν τέτοια συμφέροντα και να εξυπηρετηθούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, γι’ ακόμα μια φορά μακελεύεται ένας λαός, ο ουκρανικός, και η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά. Ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Το Κ.Κ.Ε. καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό. Ο πόλεμος που διεξάγεται είναι ένας ιμπεριαλιστικός, ένας άδικος πόλεμος. Οι δύο πλευρές που αντιμάχονται, ΗΠΑ – Ε.Ε. – ΝΑΤΟ από τη μία και η Ρωσία από την άλλη, μακελεύουν τους λαούς για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, τα μερίδια των αγορών, των πρώτων υλών, των ενεργειακών σχεδίων και των δρόμων μεταφοράς.

Για μας, τους κομμουνιστές, είναι καθαρό πως το πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον μας είναι να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα ως πολεμικά προγεφυρώματα.

Καλούμε τον λαό να εντείνει την πάλη του για:

-Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος

-Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

-Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

-Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

-Καμία παραχώρηση των υποδομών της χώρας για τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς.

-Άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού μας με κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, με μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.