ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

  • Ομιλία για το Νομοσχέδιο Υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παίγνια

 

Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μίλησε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη Β’ Ανάγνωση του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα τυχερά παίγνια.

«Το σχέδιο νόμου που φέρνετε το μόνο που ρυθμίζει επαρκώς, είναι τη χασούρα της ΟΠΑΠ Α.Ε από ένα αποτυχημένο business plan που δεν έβγαινε. Αυτή την τακτοποιεί πλήρως!!!» τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου και πρόσθεσε «Είναι απορίας άξιο ότι κανείς από την Κυβέρνηση δεν αντιδρά, κανείς δεν παραπονείται! Αυτό δεν είναι χαριστική συμπεριφορά απέναντι στον ΟΠΑΠ από το μπατιρισμένο μεν γαλαντόμο δε με ξένα λεφτά Δημόσιο;».

Συνεχίζοντας την ομιλία της σημείωσε: «Το Νομοσχέδιο σε συνδυασμό με τον ελαστικό Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΕΕΠ το μόνο βέβαιο είναι πως αφήνουν έρμαια της τύχης τους, κυρίως τα νέα παιδιά των 17-21 ετών, βάζοντας ένα ‘πειραγμένο’ στοίχημα με τα δεινά της έξης του τζόγου. Δουλειά της Πολιτείας δεν είναι να κάνει χάρες, ούτε τα στραβά μάτια αλλά ούτε και τον Βελιγκέκα! Δουλειά της Πολιτείας είναι η ρύθμιση με σαφείς κανόνες και ο απαρέγκλιτος έλεγχος τήρησής τους».

Απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκ. Τσακαλώτο έθεσε σειρά ερωτημάτων: «Σε τι συνίσταται το ρίσκο που μας είπατε ότι θα πάρετε; Πρέπει να ξέρουμε όλοι και κυρίως οι πολίτες. Κινδυνεύει ο Νόμος να τινάξει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου στον αέρα; Υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί από την Κομισιόν κρατική ενίσχυση; Υπήρξε διαβούλευση με την ΟΠΑΠ; Και ποιος διαπραγματεύτηκε; Το δημόσιο διαπραγματεύτηκε και τι ακριβώς; Ποια ήταν η ομάδα διαπραγμάτευσης από τη μεριά του δημοσίου; Από τη διαπραγμάτευση τι πήρε το δημόσιο;».

Κλείνοντας την ομιλίας της σημείωσε: «Πρέπει οπωσδήποτε να ρυθμιστεί το ζήτημα του παράνομου τζόγου, δεν έχουμε όμως πεισθεί ούτε για τις ρυθμίσεις, ούτε βέβαια για το δώρο του Κράτους προς μια ιδιωτικοποιημένη επιχείρηση. Επιφυλασσόμαστε για τη στάση μας στην Ολομέλεια».