ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Η Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πα.Σο.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου στην ομιλία της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού για την «Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης» ανέφερε τα εξής:

«Ποιος να το πιστέψει ότι υπάρχει Κυβέρνηση που εκ παραδρομής, από λάθος δηλαδή, ξεπουλά την πολιτιστική μας κληρονομιά!

Τόση προχειρότητα; Τόση ανευθυνότητα; Τόση αδιαφορία;

Έκανε πως δεν άκουσε η νέα Υπουργός Πολιτισμού στη Βουλή στην επίμονη ερώτησή μου, πού είναι ο πλήρης κατάλογος των “κατά λάθος” εκχωρηθέντων στο Υπερταμείο μνημείων; Πού είναι οι όροι παράδοσής τους;

Έκανε πως δεν άκουσε η Υπουργός το αίτημα σύσσωμης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού για δημοσιοποίηση του επαίσχυντου καταλόγου μνημείων που παρέδωσε η Κυβέρνηση προς “αξιοποίηση”.

Έκανε πως δεν άκουσε το αίτημα ολόκληρου του ελληνικού λαού να μάθει αν ξεπουλιέται και με ποιους όρους η πολιτιστική του κληρονομιά.

Η επιλεκτική ακοή μπορεί να προσφέρει λίγο χρόνο όταν δεν ξέρεις τι να πεις μιας και την αλήθεια δεν την αντέχεις ούτε ο ίδιος. Αλλά λίγο, πολύ λίγο που μετράει αντίστροφα».