ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Οι παρακάτω Δραμινοί Πολίτες, προερχόμενοι από το προοδευτικό κέντρο, το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, την ανανεωτική αριστερά, την πολιτική οικολογία, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς γιατί:

-Έχει καταξιωμένη επιστημονική, κοινωνική και αυτοδιοικητική πορεία και δεν φέρει ευθύνες για λάθη του παρελθόντος

-Μπορεί να συσπειρώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου, αλλά και να ενεργοποιήσει κοινωνικές δυνάμεις που παραμένουν αποστασιοποιημένες. Το απέδειξε δύο φορές στο Δήμο της Αθήνας. Το 2010 ανέτρεψε μετά από δύο δεκαετίες τη συντηρητική διοίκηση του Δήμου νικώντας τον υποψήφιο της Ν.Δ. Το 2014 εκφράζοντας μια πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία υπερίσχυσε του σαρωτικού κύματος του ΣΥΡΙΖΑ.

-Απευθύνεται σε πολίτες από το κέντρο έως την ανανεωτική αριστερά. Δεν ανήκει σε εσωκομματικά στρατόπεδα. Έχει μείνει μακριά από εσωτερικές συγκρούσεις που έχουν λαβώσει την παράταξη. Η ευρεία αποδοχή του ως Συνήγορος του Πολίτη, η επιτυχημένη θητεία του ως Δήμαρχος Αθηναίων αποδεικνύουν ότι μπορεί να συνθέσει, να ενώσει, να προσθέσει, να μεγαλώσει τον προοδευτικό χώρο. Να μετατρέψει ξανά την παράταξη σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων για το συμφέρον της Κοινωνίας και της Χώρας.

-Δίνει τη μάχη των αξιών με διαφάνεια, αξιοκρατία, καινοτομία, στήριξη της επιχειρηματικότητας και των ασθενέστερων, όπως αποδεικνύουν τα έργα του στο Δήμο της Αθήνας. Μέσα στην πιο βαθιά κρίση διαχειρίστηκε με επιτυχία τόσο το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα και τιμήθηκε γι αυτό ως «Δήμαρχος του Κόσμου», όσο και το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου. Μετέτρεψε το έλλειμμα που παρέλαβε σε πλεόνασμα. Στην Πρωτεύουσα λειτουργεί ένα δίχτυ προστασίας για 26.000 συμπολίτες μας.

-Είναι βαθιά δημοκράτης και προοδευτικός, συναινετικός, αλλά και αποτελεσματικός. Συγκρούσθηκε στο Δήμο της Αθήνας με οργανωμένα συμφέροντα και τη Χρυσή Αυγή. Βρέθηκε σταθερά απέναντι στις δυνάμεις του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της οπισθοδρόμησης. Έχει ήθος και σταθερό προοδευτικό πρόσημο.

-Ως νέο πρόσωπο στην κεντρική πολιτική σκηνή μπορεί να εκφράσει καλύτερα το πολιτικό σχέδιο της Προοδευτικής Παράταξης για ένα νέο ξεκίνημα

-Της νέας σύγχρονης πολυσυλλεκτικής Κεντροαριστεράς που φιλοδοξούμε να ιδρύσουμε και έχει ανάγκη η χώρα μπορεί να ηγηθεί επάξια ο Γιώργος Καμίνης και έχει τα απαραίτητα προς τούτο πολιτικά εφόδια:

-Είναι πολιτικά συνεπής, έχει σαφές προοδευτικό ιδεολογικό πρόταγμα και διαθέτει καθαρό πολιτικό σχέδιο για ανασυγκρότηση της παράταξης και έξοδο της χώρας από την κρίση

 

Αβραμίδης Κώστας, δικηγόρος

Αβραμίδης Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος

Ανδρεάδου Κατερίνα, δικηγόρος

Βογιατζής Θωμάς, συμβολαιογράφος, πρ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου

Γεωργόπουλος Γεώργιος, συν/χος ΟΣΕ, Πρόεδρος Κοινότητας Κυργίων

Γκαρμπούνης Γιώργος, δημοτικός υπάλληλος

Γρηγοριαδου Ελισάβετ, αγρότισσα – φιλόλογος

Δασκάλου Θωμάς, στέλεχος τοπικής αυτοδιοίκησης

Διαμαντή Σμαρώ, δημόσιος υπάλληλος

Δοβλέτογλου Στράτος, πρ. Δ/ντης Τράπεζας

Ζυμαρίδης Γιάννης, συν/χος ΟΑΕΕ – πρ. επιχειρηματίας

Καρπιτσάρης Γιώργος, εκπαιδευτικός – πρ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας

Κουρσακλής Σταύρος, ιδιωτικός υπάλληλος

Μασταύραλης Στέλιος, ιδιωτικός υπάλληλος

Μάττας Θανάσης, Πρόεδρος Κοινότητας Πετρούσας

Μουρατίδης Μάκης, στέλεχος τοπικής αυτοδιοίκησης

Σένδρος Γιώργος, Δ/ντης Λυκείου, Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Δράμας

Στέφου Ντίνος, φαρμακοποιός

Συμεωνίδης Χρήστος, αναπλ. Δ/ντης Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Δράμας

Τεβεκίδης Γιώργος, Δημ. Σύμβουλος – πρ. Αντιδήμαρχος Νευροκοπίου

Τζανετης Φώτης, ιατρός, πρ. Δ/ντης παιδιατρικής κλινικής Γ.Ν. Δράμας

Τόλιος Βασίλης, πρ. Αστυνομικός Δ/ντης Δράμας

Παπαδόπουλος Αχιλλέας, ιατρός

Χατζηγεωργίου Παναγιώτης, δικηγόρος

Χατζηλαζάρου Τάσος, τραπεζικός υπάλληλος, Δημ. Σύμβουλος Δ. Δοξάτου και πρ. Δήμαρχος Δοξάτου