ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Μία τελευταία επικοινωνία πριν τις εκλογές και θα αναλύσω τι πρεσβεύει η Ν.Δ. που θέλει να κυβερνήσει και γιατί ο αλός δεν πρέπει να της δώσει την αυτοδυναμία που τόσο ζητά. Όχι να μην εγκρίνουμε τις επιλογές της, για να μην ξαναζήσουμε τις παλιές τακτικές της ΕΡΕ στην 10ετία του 1960.

Θέλει με την εξουσία της δώσει φοροαπαλλαγές και προνόμια στο Κεφάλαιο, με σκύψιμο του κεφαλιού των εργαζομένων στην εργοδοσία και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται. Προσπαθεί να στοιχηθεί ο λαός πίσω από τις επιδιώξεις και εθνικούς στόχους της Αστικής Τάξης που σηματοδοτούν μεγάλους κινδύνους. Χωρίς να ‘χει ανοιχτά τα «χαρτιά» της για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας μας.

Θέλει να χορηγηθούν κουπόνια για να «αναγκάζονται» οι γονείς να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και να αφήσουν τους εκπαιδευτικούς να προσαρμόσουν την δουλειά τους, ακόμα και να επιλέγουν βιβλία και να μην υπάρξουν νέοι διορισμοί.

Θέλει για τους αγρότες ένταση της συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια, με ομάδες αγροτών και εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους.

Θέλει «μπόνους» στους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις να χορηγούνται με μορφή κάρτας αγορών από τα σούπερ μάρκετ!!! Οι δε Τράπεζες που έχουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους θα τα πωλούν σε επιχειρήσεις για να τους δοθούν κουπόνια αγορών!!! Θέλει αύξηση επενδύσεων των ιδιωτικών ομίλων. Θέλει ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και στις δομές των Δήμων (θα πούμε το νερό νεράκι κλπ.). Θέλει περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα και αφαίμαξη αυτοαπασχολούμενων που τους βαφτίζουν μεσαία τάξη.

Θέλει το παζάρεμα υδρογονανθράκων και την μοιρασιά της ενεργειακής πίτας και ξέρουμε τι συνέβη σε άλλα κράτη, πως οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών.

Για την καπιταλιστική κερδοφορία και λοιπούς συμβιβασμούς που πρεσβεύει η Ν.Δ., οι «ράγες» πάνω στις οποίες θα κινηθεί το «τραίνο» της αστικής διακυβέρνησης τα επόμενα χρόνια είναι ήδη τοποθετημένες. Για τον λαό η μεγαλύτερη δύναμη, είναι να δώσουμε δύναμη στην δική μας δύναμη. Άρα να ισχυροποιήσουμε όχι την συντηρητική παράταξη της Ν.Δ., αλλά το κόμμα της εργατικής τάξης που ανήκουν οι πολλοί. Δεν θέλουμε να υποταχθούμε σε αυτό τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης –που φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κλονισμό του λαού- γιατί οι λαοί έχουν την δύναμη να τον αλλάξουν. Και η ψήφος μας είναι η μόνη βολή, όχι στον αέρα (Κανέλλη) αλλά στον στόχο, που είναι το Κ.Κ.Ε..