ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ κ.κ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τις παιδικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας στην Εξοχή του Κ. Νευροκοπίου επισκέφτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος και ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης. Ο Σεβασμιώτατος Δράμας τέλεσε αγιασμό, με αφορμή την έναρξη της νέας κατασκηνωτικής περιόδου, παρουσία όλων των παιδιών που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο και του κ. Καραγιαννίδη. Απευθυνόμενος προς τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος Δράμας κ.κ. Παύλος ευχήθηκε «ευχάριστη και πολλαπλώς ωφέλιμη διαμονή και να φύγετε από εδώ πάνω με αρκετά πνευματικά εφόδια, με νέες φιλίες και αποφάσεις για τη ζωή σας» και καλωσόρισε τον κ. Καραγιαννίδη, «ο οποίος μάς έκανε την τιμή να μας επισκεφθεί». «Η Εκκλησία αυτά τα δύσκολα χρόνια κάνει το καθήκον της απέναντί σας, γιατί εσείς είστε οι ελπίδα και το αύριο της πατρίδος μας της Ελλάδος και στους ώμους σας θα σηκώσετε το μεγάλο κι βαρύ σταυρό της διόρθωσης όλων εκείνων των κακώς κειμένων που σας κληροδοτούμε, για τα οποία κακώς κείμενα δεν έχετε καμία ευθύνη» πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος Δράμας.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραγιαννίδης ξεναγήθηκε στους χώρους της κατασκήνωσης και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της από τον Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο, τον πατέρα Σεβαστιανό και τον αρχηγό της κατασκήνωσης κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Η λειτουργία της κατασκήνωσης ξεκίνησε το 1996, η φιλοξενία των παιδιών είναι δωρεάν και γίνεται ανά περιόδους ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Συνολικά φιλοξενούνται περισσότερα από 500 παιδιά διαφόρων ηλικιών, αγόρια και κορίτσια, σε έναν εξαιρετικά όμορφα διαμορφωμένο χώρο, μέσα στη φύση. Τα παιδιά, κατά την παραμονή τους, ενισχύονται πνευματικά, ενώ ψυχαγωγούνται και αθλούνται με τρόπο αγνό. Παράλληλα συμμετέχουν σε εποικοδομητικές συζητήσεις, ενώ μαθαίνουν να συμβιώνουν μεταξύ τους. Οικονομικά το κόστος για τη φιλοξενία καλύπτεται από την Ι.Μ. Δράμας, η οποία δίνει με τον τρόπο αυτό διέξοδο στη νεολαία, ενώ η συμβολή των εθελοντών στην εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης είναι καταλυτική.