ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου κάθε χρόνο, σημαίνει χαρά για την θύμηση των προγόνων που αγωνίστηκαν για την πατρίδα, χαρά για την περιφανή νίκη εναντίον των δυνάμεων του Άξονα, χαρά που μπορούμε ν’ αντλούμε χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον.

Η πατρίδα και όλοι οι Έλληνες ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η φετινή επέτειος, μας θέλει εναργείς σε θέματα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας αλλά και σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Η πανδημία πρέπει να αποτελέσει σήμερα τον βασικό παράγοντα επίδειξης ατομικής και συλλογικής ευθύνης και φροντίδας. Προς τον εαυτό μας και προς τον συνάνθρωπό μας.

Φέτος έχουμε υγειονομικό πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Γι’ αυτό και καλούμαστε να δείξουμε τη φιλοπατρία μας μόνο με την ύψωση της σημαίας μας στα μπαλκόνια των σπιτιών μας και συνάμα με την προσπάθεια να αποφύγουμε κάθε συγκέντρωση που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο του «αόρατου εχθρού».

Προσπαθώντας να είμαι πιστός και όχι ανακόλουθος στις επιταγές της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, δεν θα είμαι παρών σε καμία επετειακή εκδήλωση και δοξολογία.

Χρόνια πολλά συμπατριώτισσες και συμπατριώτες και καλή υγεία.

 

Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος

Βουλευτής Ν. Δράμας – Νέα Δημοκρατία