ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Γιορτάζουμε φέτος, την 80ή επέτειο του αντιφασιστικού έπους του λαού μας, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες υγειονομικές συνθήκες. Η έξαρση της πανδημίας δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και σε όσες γίνουν, επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από όλους μας.

Η επέτειος του ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στην ωμή και απροκάλυπτη επίθεση των ιταλικών φασιστικών δυνάμεων, στις 28 Οκτώβρη του 1940, αλλά και ο μετέπειτα εθνικός απελευθερωτικός αγώνας κατά την διάρκεια της κατοχής, θυμίζουν σε όλους μας, την μεγαλειώδη και διαρκή αντίσταση και μάχη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων κατά του φασισμού, του ναζισμού και των συνεργατών τους.

Είναι ευτυχής συγκυρία, που η φετινή επέτειος, έρχεται αμέσως μετά την ιστορική δικαστική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης και τον εγκλεισμό της ηγεσίας και δεκάδων μελών της στη φυλακή.

Ολόκληρη σχεδόν η ανθρωπότητα, πριν 80 χρόνια, βάφτηκε με αίμα εξαιτίας της πρωτοφανούς βαρβαρότητας των ναζιστικών ορδών. Οι οποίες, με τεράστιο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, νικήθηκαν και επέστρεψαν εκεί όπου ανήκουν. Στους υπονόμους της ιστορίας.

Ας μην δώσουμε ποτέ ξανά χώρο στις φασιστικές-ναζιστικές ιδέες και εγκληματικές πρακτικές να σηκώσουν κεφάλι και να μολύνουν την κοινωνία με το αντιδημοκρατικό, ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Το χρωστάμε στην ιστορία μας. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.