Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα «Απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και ελλείψεις στο Νοσοκομείο Δράμας» κατέθεσε η Βουλευτής της Νέας Αριστεράς κ. Μερόπη Τζούφη.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Η Βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, την από 16-Απρ-2024 μηνυτήρια αναφορά του κ. Καραγιαννίδη Χρήστου, πολίτη Δράμας, προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Δράμας κατά παντός υπευθύνου, που με πράξεις ή παραλείψεις του θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των Δραμινών πολιτών. Όπως αναφέρεται, οι επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου και η έλλειψη προσωπικού απειλούν τόσο την υγεία και την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και για την υγεία των ασθενών. Επιπρόσθετα επισημαίνεται πως η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.

Επισυνάπτεται η σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Παρακαλείται ο αρμόδιος Υπουργός να λάβει υπόψη τη μηνυτήρια αναφορά, καθώς και τις διαμαρτυρίες του Ιατρικού Συλλόγου, μεριμνώντας για την εξασφάλιση ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Δράμας.

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Μερόπη Τζούφη