ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας

 

 

α) Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης αυτοπροσώπως έπεισαν μεγάλο μέρος των πολιτών της χώρας για την ικανότητα που έχουν όσον αφορά την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Την Κυριακή για ακόμα μία φορά είχαμε εν ψυχρώ εκτέλεση ανθρώπων σε ταβέρνα (!!!!) από επαγγελματίες δολοφόνους. Το ξεκαθάρισμα μάλιστα αφορούσε μαφία άλλης χώρας και είναι κάτι που μας δίνει άλλο κύρος στο εξωτερικό. Θα στήσει δύο εκκενώσεις καταλήψεων ο κ. Χρυσοχοΐδης και θα τα ξεχάσουμε όλα.

β) Η κυρία Κεραμέως ρωτήθηκε για το πόσα ξοδεύουμε για την παιδεία σε τηλεοπτική εκπομπή. Η απάντηση ήταν ούτε λίγα, ούτε πολλά. Το ακριβές ποσοστό δεν το ήξερε. Υπουργός του περίπου η άξια. Με την ίδια ευκολία απάντησε ότι θα διορίζει και απόφοιτους κολεγίων στα σχολεία αντί για πτυχιούχους πανεπιστημίων. Για να βγαίνουν το ίδιο άξιοι όπως και του λόγου της από τα δημόσια σχολεία μας.

γ) Οι συνταξιούχοι σύμβουλοι που θα παίρνουν οι γαλάζιοι στα Υπουργεία τους θα διατηρούν και την σύνταξη τους για όσο καιρό θα πληρώνονται και ως σύμβουλοι. Τα άτομα με αναπηρία όμως αν τυχόν βρουν δουλειά τους κόβεται το επίδομα αναπηρίας. Αφού τοποθέτησαν τους πάντες στην κρατική μηχανή είπαν να βολέψουν και τους συνταξιούχους τους.

δ) Από την τηλεόραση είδε ο κ. Μητσοτάκης τη συνάντηση του Βερολίνου. Η κ. Μέρκελ μας είπε πως αν χρειαστούν άνθρωπο για την πόρτα θα τον φωνάξουν.

ε) Προσωρινή τύφλωση είχαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ όταν φασίστες έδερναν ξένο δημοσιογράφο μπροστά στα μάτια τους την Κυριακή στο Σύνταγμα. Τα δε τηλεοπτικά κανάλια μας είπαν ότι κάτι περίεργοι τον έδειραν γιατί δεν είχε καλά κουμπωμένο το παλτό του.

Αυτά και πάμε για καλύτερα…