ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Μισητός = αυτός που αξίζει να τον μισούν. Μισώ = αποφεύγω, αποστρέφομαι.

Πολλοί οι μισητοί Πρόεδροι της Αμερικής, τόσο από τους Αμερικάνους όσο και από όλη την υφήλιο, αφού είχαν ως στόχο την επέκταση της πολιτικής και οικονομικής επιρροής σε ξένα κράτη ανά τη γη – όπως και στην Ελλάδα- με χρησιμοποίηση στρατιωτικής ισχύος. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ρεπουμπλικάνοι. Θα αναφέρω κάποιους:

Ρούσβελτ Φράγκλιν (1882-1945). Ολλανδικής καταγωγής, αντικομμουνιστής. Το 1941 διέταξε εμπορικό αποκλεισμό στην Ιαπωνία και αποφάσισε και επίθεση κατά των ιαπωνικών δυνάμεων από τη ναυτική βάση της Χαβάης.

Επίσης στήριξη την δικτατορία Μπατίστα στην Κούβα και διέταξε και την κατάκτηση της Ισλανδίας. Χρησιμοποιούσε μάλιστα την τεθωρακισμένη λιμουζίνα του Αλ Καπόνε για λόγους ασφαλείας (μικρό η μάνα του τον έντυνε κοριτσίστικα).

Τρούμαν Χάρυ (1884-1972). Εγκληματίας πολέμου που έσπειρε τον θάνατο με τις ατομικές βόμβες το 1945 στην Ιαπωνία – Χιροσίμα – Ναγκασάκι και η απόφαση αυτή ήταν περισσότερο πολιτική παρά στρατιωτική. Ίδρυσε το 1945 το ΝΑΤΟ για την υποταγή των μελών των συμμαχιών τους. Ήταν ο μακελάρης που το 1948 πρωτοδοκίμασε τις βόμβες ναπάλμ στα κεφάλια των μαχητών – μαχητριών του ΔΣΕ με τοποτηρητή τον στρατηγό Βαν Φλιτ και με συγκατάβαση της ηγεσίας του ντόπιου αστικού ελληνικού κράτους. Οι ναπάλμ χρησιμοποιήθηκαν από τους φονιάδες των λαών σε μια σειρά ιμπεριαλιστικών πολέμων, σε Κορέα, Βιετνάμ, πόλεμος του Κόλπου, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία κ.α. Αποκρουστικό σύμβολο κτηνωδίας και υποτέλειας το άγαλμά του. Η σύγκρουσή μας το χρέος με τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος και των συγχρόνων «Τρούμαν» που το υπηρετούν (Atexnos).

Αϊζενχάουερ Ντουάιτ (1890-1969). Στρατηγός, αρχηγός ΝΑΤΟ που διόγκωσε το πρόβλημα του ρατσισμού (υπέφεραν οι έγχρωμοι) και του αντικομμουνισμού. Στις 14-12-59 επισκέφτηκε την Ελλάδα επί Πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή.

Ουίλσον Γούντροου (1856-1924). Έκανε διάγγελμα με 14 βασικά σημεία. Τα σημεία 11, 12 αφορούσαν προσδοκίες της συμμάχου Ελλάδας, αλλά όμως η μη αναφορά στη Βουλγαρία και τα θέματα διεκδικήσεών μας, είχε εγείρει ιδιαίτερες επιφυλάξεις.

Τζόζεφ Μακάρθυ (1908-1957). Υποκοριστικό Τζόε. Γερμανικής και ιρλανδικής καταγωγής που έφερε στην Αμερική αντικομμουνιστική υστερία. Ο Μακάρθυ ενορχήστρωσε το αποδοτικότερο και φρικτότερο κυνήγι αντικομμουνισμού στον 20ο αιώνα και διεκδίκησε στο παγκόσμιο λεξικό της ανηθικότητας «μακαρθισμός» που αποκαλούμε κάθε πρακτική πολιτικών διώξεων εις βάρος πολιτών και συγκεκριμένων πεποιθήσεων με την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού και την κατασυκοφάντησή τους. Κατέστη ο πιο επίφοβος, διαβόητος και μισητός Γερουσιαστής – Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, γνωστός ως «κομμουνιστοφάγος» (Newsbeast).

Τραμπ Ντόναλντ (1946-). Ο γνωστός Πρόεδρος με όλα τα συμβάντα!!! Στον σταθμό FOX είπε για την Ελλάδα: …αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν… αρκετά προβλήματα έχουμε. Λοιπόν, ομιχλώδεις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του Προέδρου Τραμπ για την Ελλάδα (Newspost).

Αυτή την χώρα την Αμερική με τους ρεπουμπλικάνους έχουμε ως σύμμαχό μας!!! Που σε όλο τον κόσμο έσπειρε εμφυλίους, δυστυχίες, όλεθρο, θάνατο!!!