ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις ήταν να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη»

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 η διαδικασία αιτήσεων από τις τρίτεκνες οικογένειες του Δήμου Δράμας για να ενταχθούν στο καθεστώς μειωμένων δημοτικών τελών, έπειτα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δικαιούχοι τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα θα έχουν μείωση 50% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στα τιμολόγια της ΔΕΗ ή άλλου παρόχου, ύστερα από αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, που θα συνοδεύεται από συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

Για το συγκεκριμένο θέμα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη 1 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αριστείδης Μωυσιάδης.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος «Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις ήταν να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ήδη, λοιπόν, πάρθηκε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία δίνουμε τη δυνατότητα μείωσης δημοτικών τελών σε τρίτεκνες οικογένειες. Ένα σημαντικό αίτημα των τριτέκνων όλα αυτά τα χρόνια γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Δίνουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα της μείωσης 50% των δημοτικών τελών σε αυτούς τους γονείς και σε αυτά τα παιδιά».

Επιπλέον, ο κ. Μαμσάκος στάθηκε στο γεγονός ότι η εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής ευθύνης για ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, προσέφερε δωροεπιταγές ύψους 5.000 ευρώ, τις οποίες η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας διένειμε σε 50 δραμινές οικογένειες που δεν είχαν ενταχθεί οριακά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. «Για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους που χρήζουν και έχουν ανάγκη σε συνεργασία με τα καταστήματα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ έχουμε διανέμει δωροεπιταγές των 50 ευρώ. 5.000 ευρώ που παραχωρήθηκαν στο Δήμο Δράμας για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε αυτές τις οικογένειες. Ευχαριστώ τα καταστήματα για αυτή τη χειρονομία τους, λύνοντας έτσι θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με οικογένειες που έχουν την ανάγκη αυτών των δωροεπιταγών», σημείωσε ο Δήμαρχος Δράμας.

Για το ζήτημα της μείωσης των δημοτικών τελών στις τρίτεκνες οικογένειες του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μωυσιάδης, στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., επεσήμανε: «Είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συνδημότες μας, πράγμα που σημαίνει ότι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ευπαθείς ομάδες. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε ο Δήμος, παίρνοντας απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να εντάξει τους τριτέκνους και η επόμενη κίνησή μας είναι να εντάξουμε και τις μονογονεϊκές οικογένειες από το νέο έτος, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η δέσμευση απέναντι στους συνδημότες μας. Γιατί πιστεύουμε ότι ο πρώτος και βασικότερος για εμάς άξονας αντιμετώπισης ήταν οι οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στο Δήμο και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει και τρίτεκνη οικογένεια και πολύτεκνη και μονογονεϊκή».

Όπως, ανέφερε η διαδικασία ένταξης για τις τρίτεκνες οικογένειες είναι η εξής: «Από την Παρασκευή 2 Μαρτίου θα μπορούν να έρχονται στο γραφείο 131 της Κοινωνικής Υπηρεσίας οι συνδημότες που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα. Θα συμπληρώσουν μια αίτηση, θα έχουν μαζί τους μια απόδειξη ηλεκτρικού ρεύματος, ένα φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας, βεβαίωση φοίτησης ή βεβαίωση στράτευσης για το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδιά από τα τρία, από ηλικία 23-25, και ένα αντίγραφο της φορολογικής τους δήλωσης».

Σχετικά με τις δωροεπιταγές της εταιρείας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο κ. Μωυσιάδης σημείωσε: «Όσον αφορά τα πακέτα που μας έχει δώσει η εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, τονίζουμε ότι, με απόφαση του Δημάρχου, δεν θα πάνε σε οικογένειες που ήδη καλύπτονται από το Δήμο Δράμας, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το ΤΕΒΑ. Θα πάνε σε οικογένειες που είναι εκτός Κοινωνικού παντοπωλείου και χρήζουν υποστήριξης. Και για αυτό για εμάς είναι πραγματικά μια σημαντική δέσμευση, γιατί από όσο γνωρίζετε υπάρχουν συνδημότες μας, οι οποίοι για ελάχιστα χρήματα, γα ελάχιστα ευρώ, έχουν μείνει έξω από το πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε και με πρωτοβουλία του Δημάρχου, 50 είδαμε οικογένειες εκτός Κοινωνικού Παντοπωλείου, οι οποίες θα πάρουν το πρόγραμμα στήριξης από την εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ».

Τέλος, ο κ. Μωυσιάδης ευχαρίστησε το Ακουστικό Κέντρο του κ. Στέργιου Δολδούρα για τη δωρεά δύο ακουστικών στο Δήμο, έτσι ώστε να καλυφθούν άνθρωποι που το έχουν ανάγκη. «Το Σάββατο 3 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής και σε συνάντηση την οποία είχαμε πρότεινε να κάνει δωρεά δύο ακουστικά στην Κοινωνική Υπηρεσία και να τα διαθέσει η Κοινωνική Υπηρεσία σε συνδημότες μας, οι οποίοι τα έχουν ανάγκη. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί πραγματικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε το κόστος αυτό είναι αρκετά μεγάλο και κάποιοι από τους συνδημότες μας ταλαιπωρούνται αρκετά και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούρια ακουστικά. Έτσι, λοιπόν, με αυτή την κίνηση θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε δύο από τους συνδημότες μας», πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας.