Η πενταμελής ανεξάρτητη ομάδα μαθητών δημοτικού από τη Δράμα με το όνομα Robot-Tech που αποτελείται από τον Αποστόλη Καραγιαννίδη, Βασιλική Λαμπριανίδου, Βασίλη Τικταπανίδη, Χρήστο Δήμου, Γιάννη Γαλανό και επικεφαλής την προπονήτρια και εκπαιδεύτρια Μαρία Σαρπότα, κατέκτησε την 3η θέση στον προημιτελικό διαγωνισμό την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Η θέση αυτή αποτέλεσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής – WRO που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα την Κυριακή 4 Μάρτιου.

Σκοπός του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά του Δημοτικού με την εκπαιδευτική ρομποτική, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τους δικούς τους αυτοματισμούς-ρομπότ καθώς και να παρουσιάσουν το έργο τους. Το φετινό θέμα της κατηγορίας open Δημοτικού ήτανε ο «Εποικισμός του Άρη».

Η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό γέμισε τους μικρούς ρομποτιστές με εμπειρίες, γνώσεις, όνειρα διδάσκοντάς τους παράλληλα την ομαδικότητα, την συνεργατικότητα και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Το ταξίδι της ομάδας δεν σταματάει εδώ αλλά συνεχίζει την προετοιμασία της για μελλοντικές αποστολές.

Την προσπάθεια αυτή στήριξαν οι εταιρίες: η Ελληνική εταιρία MLS innovation., το κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΡΑΜΑΣ, η εταιρία BP Διογένης, η Βιομηχανία Γάλακτος ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ, το Snack- Bar ΜΙΧΑΛΗΣ, ο επιστημονικός και εκπαιδευτικός σύλλογος «ΕΚΠ@ΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ», η εταιρία ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΑΒΕΕ εμπορίου ξυλείας, το τεχνικό πολυκατάστημα ΑΦΟΙ ΧΙΛΙΩΤΗΣ και η εταιρία ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ και ΣΙΑ Ε.Ε..