Εκατοντάδες Δραμινές και Δραμινοί κάθε ηλικίας γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο της εκδήλωσης, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αλλαγής και ανανέωσης

 

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αναστάσιου Νικολαΐδη και παραβρέθηκαν στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, το βράδυ της Τρίτης 16 Μαΐου. Δραμινές και Δραμινοί κάθε ηλικίας, με τη μαζική συμμετοχή τους, έστειλαν ισχυρό μήνυμα αλλαγής και ανανέωσης, γεμίζοντας ασφυκτικά το συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου HYDRAMA, όπου διεξήχθη η εκδήλωση. Ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, χάρη στην εντυπωσιακή και πέρα από κάθε προσδοκία προσέλευση του κόσμου.

Ο κ. Νικολαΐδης υποδέχτηκε και συνομίλησε προσωπικά με όλους τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τους ευχαρίστησε όχι μόνο για τη συμμετοχή τους, αλλά και για την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τη διαρκή στήριξη στην προσπάθειά του η οποία έχει στο επίκεντρο τη Δράμα και τους ανθρώπους της.

Τον κ. Νικολαΐδη προλόγισαν τρεις Δραμινές και Δραμινοί που ζουν στη Δράμα και γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα για την προσωπικότητα του υπ. Βουλευτή, όπως την έχει βιώσει ο καθένας και η καθεμία από διαφορετική σκοπιά, μίλησαν η κ. Μελίνα Παπαδοπούλου, μαθήτρια Γ’ Λυκείου, ο κ. Χρήστος Γράβαλος, μεταλλειολόγος μηχανικός, και η κ. Σεμέλη Κωνσταντινίδου, συνταξιούχος οικονομολόγος. Πρόκειται για μια επιλογή με ξεχωριστή σημασία, καθώς σηματοδοτεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, ευχαριστώντας και τους τρεις για τα ιδιαίτερα θερμά τους λόγια, «η παρουσία και των τριών αποδεικνύει ότι μας ενώνει όλους η αγάπη για τη Δράμα. Μας ενώνει όλους αυτός ο τόπος. Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουμε άνθρωποι κάθε ηλικίας. Είναι ο κοινός μας αγώνας για μια Δράμα που μας αξίζει».

Μέσα από την ομιλία του, ο κ. Νικολαΐδης κατέθεσε με ωριμότητα τα κύρια χαρακτηριστικά της πολιτικής του πρότασης, παρουσιάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες της Δράμας θα μπορέσουν να πορευθούν με αισιοδοξία σε μια νέα εποχή. Αρνούμενος για ακόμη μια φορά να ασκήσει κριτική για το παρελθόν, στάθηκε στο βασικό χαρακτηριστικό που έχει ανάγκη η Δράμα και είναι η αποτελεσματικότητα. «Με την αποτελεσματικότητα μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στις χαμένες ευκαιρίες», επεσήμανε ο κ. Νικολαΐδης και πρόσθεσε πως «ο τόπος μας έχει ανάγκη από την επιλογή των κατάλληλων προσώπων. Οι στείρες κομματικές φωνές πρέπει να μπουν στο περιθώριο. Δεν έχουν ως προτεραιότητα τη Δράμα. Δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ικανότητα και μεθοδικότητα. Απαιτείται ανανέωση σε ιδέες, νοοτροπίες και πρακτικές. Χρειάζεται νέο πολιτικό ήθος και δυναμισμός στις διεκδικήσεις. Υπάρχει ανάγκη για ομόνοια και ομοψυχία στα μεγάλα προβλήματα. Θέλουμε καινοτόμες προτάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Και κυρίως, είναι ζητούμενο ο έγκαιρος σχεδιασμός και η βάσιμη επιχειρηματολογία για το δίκαιο των αιτημάτων μας».

Ακόμη, στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Νικολαΐδης περιέγραψε τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτει ένας Βουλευτής, έτσι ώστε να είναι χρήσιμος για τον τόπο του. Όπως είπε, ο «τοπικός Βουλευτής είναι ο εκφραστής της Δράμας και μόνο. Και εντός Βουλής, αλλά και σε κάθε επίπεδο σχεδιασμού, διεκδίκησης και υλοποίησης παρεμβάσεων». Επίσης, πρέπει «να έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας που ανέλαβε την ευθύνη να εκπροσωπεί», ενώ για να έχει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, «οφείλει να υπηρετεί την ανάγκη της κοινωνίας για συνεννόηση και συνεργασία». Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νικολαΐδης στάθηκε στο πρόγραμμα, στις προτάσεις και στις θέσεις του Κινήματος για όλους τους τομείς, οι οποίες αγγίζουν τη ζωή και την καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. «Σε αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ φέρνει το μήνυμα της ανατροπής και της αλλαγής. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις 21 Μαΐου σημαίνει μια ισχυρή φωνή της λογικής στο πολιτικό σύστημα της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νικολαΐδης κάλεσε όλους τους συμπολίτες του να επιλέξουν στις εκλογές έχοντας ως κριτήριο τη Δράμα και μόνο, αφήνοντας πίσω τη νοοτροπία του παρελθόντος που είχε ως προτεραιότητα την επιλογή του κόμματος και μετά τη στήριξη σε συγκεκριμένο πρόσωπο υποψηφίου. «Σε αυτές τις εκλογές, ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις, ας λάβουμε την απόφασή μας με πρώτο κριτήριο τα πρόσωπα των υποψηφίων. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους έντιμους και καθαρούς που θα υπηρετούν μόνο τη Δράμα. Ας επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν μεθοδικοί και αποτελεσματικοί, άξιοι και ικανοί. Άνθρωποι με όραμα και σχέδιο. Αυτή θα είναι μια επιλογή με βάση την αγάπη όλων μας για τη Δράμα. Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε Δράμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, μέσα σε κλίμα αποθέωσης και εισπράττοντας το ολόθερμο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων, ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε: «Όλοι μαζί θα καταφέρουμε η προσπάθειά μας να είναι επιτυχημένη. Το έχει ανάγκη η Δράμα, το έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, το έχουμε ανάγκη όλοι, εμείς, τα παιδιά μας, οι γονείς μας. Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε, να διεκδικήσουμε, να πετύχουμε! Τώρα είναι η ώρα να έρθει η Δράμα στο προσκήνιο!».