ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση με την υπεύθυνη Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη είχαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. Αντώνης Μουντάκης και ο Β’ αντιπρόεδρος Σπύρος Λάτσας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπεύθυνος Περιφερειακών Μέσων του κόμματος κ. Γιώργος Κοντογιάννης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Περιφερειακό Τύπο (πλήρης και διαφανής εφαρμογή της κατανομής του 30% των κρατικών διαφημίσεων στις εφημερίδες της περιφέρειας, Ν. 3548/2007, επαναφορά δημοσίευσης ισολογισμών, ασφαλιστικές εισφορές κ.α.), ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο «χαράτσι» του 2% που επιβλήθηκε και στις περιφερειακές εφημερίδες με πρόσφατο Νομοσχέδιο που, σημειωτέον, υπερψήφισαν όλα σχεδόν τα κόμματα του Κοινοβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων).

Οι εκπρόσωποι της Ε.Ι.Ε.Τ. τόνισαν στην κ. Σπυράκη ότι η επιβολή του 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων Τύπου υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, αποτελεί κατάφωρη αδικία για τα περιφερειακά μέσα που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τον εν λόγω ασφαλιστικό φορέα. Για το λόγο αυτό ζήτησαν να αποκατασταθεί η αδικία με την εξαίρεση των περιφερειακών μέσων από το «χαράτσι» αυτό.

Ακόμα, οι εκπρόσωποι της Ε.Ι.Ε.Τ. κατέθεσαν προτάσεις για τη στήριξη και την μετεξέλιξη του κλάδου του εβδομαδιαίων εφημερίδων της Ελληνικής Περιφέρειας με την ένταξη τους σε αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά και η καλλιέργεια συνεργασίας της Ε.Ι.Ε.Τ. με αντίστοιχες ευρωπαϊκές Ενώσεις.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ