ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α. ΜΩΥΣΙΑΔΗ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνέντευξη τύπου για την έναρξη υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων του Καταστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας, γνωστότερο ως Κοινωνικό Παντοπωλείο, παραχώρησε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Αριστείδης Μωυσιάδης.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ξεκίνησε να λειτουργεί 2012 με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης  των πολιτών μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον αποκλεισμό ή που απειλούνται από αυτή. Άτομα ή οικογένειες που πληρούν κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Δράμας θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, αφού προσκομίσουν μαζί με την αίτηση τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Καταστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μωυσιάδης ανέφερε: «Από 1 Οκτωβρίου μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου μπορούν οι συνδημότες μας, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, εκ νέου να δώσουν τα δικαιολογητικά τους για την καινούργια χρονιά. Μπορούν να απευθυνθούν στον α’ όροφο του Διοικητηρίου, στο 130 και στο 124 γραφείο. Τα εισοδηματικά κριτήρια παραμένουν τα ίδια, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Δηλαδή είναι περίπου στα 4.200 ευρώ, συν 1.000 ευρώ προσαυξανόμενο για κάθε άτομο και επιπλέον 1.000 ευρώ αν υπάρχει ΑμεΑ στην οικογένεια.

Θα παρακαλούσα τους συνδημότες μας μέσα στο χρόνο αυτό να καταθέσουν τις δηλώσεις, έτσι ώστε να μην είναι εκπρόθεσμοι και έχουν μετά προβλήματα όσον αφορά την είσοδό τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας (γραφεία 130 και 131) καθημερινά από 9.00 έως 13.00 στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2521351130 & 252