ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Γ. ΦΛΩΡΕΝΤΗ

 

 

  • Ο Βουλευτής Δ. Κυριαζίδης κατέθεσε στεφάνι μόνος του πριν την έναρξη της τελετής!

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουλίου ο εορτασμός των «Ελευθερίων», της επετείου της Απελευθέρωσης της Δράμας, χωρίς να λείψουν κάποια… παρατράγουδα, καθώς κατά τη διάρκεια της τελετής στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στο δημοτικό κήπο, καταγράφηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα των πολιτών κατά του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Γιώργου Φλωρεντή, με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος χώρας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν και πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας η έπαρση της σημαίας με συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας. Ακολούθησε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, ο οποίος συλλειτούργησε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανθηδώνος κ.κ. Νεκτάριο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, ενώ εκφωνήθηκε και ο πανυγηρικός της ημέρας.

Στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στο Άγαλμα της Ελευθερίας, όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Δράμας κ.κ. Παύλο, κατατέθηκαν στεφάνια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Παρόντες ήταν η Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μαθητές, καθώς και αρκετοί πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής και από τη στιγμή που ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Γ.Γ. του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Φλωρεντής κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι ξεκίνησαν αποδοκιμασίες από μερίδα πολιτών για το ζήτημα της ελληνικότητας της Μακεδονίας και την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ φωνάχτηκαν και συνθήματα. Αυτό το σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι τη λήξη της τελετής, με την Βουλευτή κ. Κεφαλίδου να περιμένει να κοπάσουν οι αποδοκιμασίες για να προχωρήσει στην κατάθεση στεφανιού. Μάλιστα δεν σταμάτησε με την ολοκλήρωση του τελετουργικού, καθώς μερίδα του κόσμου ακολούθησε τον κ. Φλωρεντή, αποδοκιμάζοντάς τον, μέχρι να επιβιβαστεί, συνοδεία αστυνομικών, στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με την λήξη της τελετής, σε αντίθεση με ό,τι είθισται, δεν πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. για το μήνυμα της ημέρας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και τους τοπικούς επίσημους.

Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός ότι πέρα από τις αποδοκιμασίες υπήρξαν και χειροκροτήματα, όταν κατέθεσαν στεφάνια οι εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας. Ανάμεσα σε όσους κατέθεσαν στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν και ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή.

Πάντως ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης επέλεξε να μην συμμετάσχει στην τελετή στο Άγαλμα της Ελευθερίας. Μάλιστα, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία, μετέβη στο χώρο, κατέθεσε μόνος του στεφάνι και στη συνέχεια αποχώρησε.

Μέσα σε αυτό το κλίμα παραδοξότητας, ίσως να πέρασε και απαρατήρητο το γεγονός ότι ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Λιθηρόπουλος κατέθεσε στεφάνι, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης κατέθεσε ξεχωριστά στεφάνι.