ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «DOCUMENTO» 32 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ Ή ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015 (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 2014)

  • Δ. Δαλακάκης στην «Εργασία… συν»: «Υπέβαλλα κανονικά δήλωση πόθεν έσχες… Έχω στην κατοχή μου το αποδεικτικό του courier… Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας»

 

Ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών παραπέμφθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής 32 Δήμαρχοι επειδή δεν υπέβαλλαν ή υπέβαλαν εκπρόθεσμα δήλωση περιουσιακής κατάστασης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018. Ανάμεσα στους 32 Δημάρχους που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι και ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης, ο οποίος φέρεται να μην έχει υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης 2015 έτους 2015 (χρήση 2014). Πάντως, ο ίδιος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» αναφέρει ότι έχει υποβάλλει κανονικά δήλωση πόθεν έσχες και ότι έχει στην κατοχή του και το σχετικό αποδεικτικό.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Documento» του δημοσιογράφου Βασίλη Ανδριανόπουλου αναφέρεται ότι «όπως προκύπτει από την εισήγηση του Νικολάου Αντωναράκου, εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και επίκουρου μέλους της επιτροπής, στις 7 Φεβρουαρίου 2018, δεκαεπτά από τους εν λόγω δημάρχους δεν υπέβαλαν ποτέ δήλωση περιουσιακής κατάστασης του έτους 2015 (οικονομική χρήση 2014), ενώ οι υπόλοιποι δεκαπέντε δήμαρχοι την υπέβαλαν εκπρόθεσμα “έπειτα από επανειλημμένες οχλήσεις”. Ο Ν. Αντωναράκος εισηγήθηκε την παραπομπή και των 32 δημάρχων στην εισαγγελία, εισήγηση που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento έγινε δεκτή από την επιτροπή, μολονότι η πρόεδρός της Τασία Χριστοδουλοπούλου φάνηκε να εκφράζει διαφορετική γνώμη».

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» επικοινώνησε με το Δήμαρχο Δοξάτου κ. Δημήτρη Δαλακάκη, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα περιλαμβάνεται στους 32 Δημάρχους, και ο ίδιος επεσήμανε ότι υπέβαλε κανονικά δήλωση. Μάλιστα πρόσθεσε ότι έχει ήδη κληθεί από την Εισαγγελία και έχει δώσει τις εξηγήσεις τις οποίες έπρεπε να δώσει.

Αναλυτικά ο κ. Δαλακάκη δήλωσε στην εφημερίδα «Εργασία… συν»: «Το συγκεκριμένο πόθεν έσχες αφορά τους τρεις πρώτους μήνες της άσκησης των καθηκόντων μου το 2014. Υπέβαλλα κανονικά δήλωση πόθεν έσχες. Τότε η υποβολή γινόταν μέσω ταχυδρομείου ή μέσω courier. Τα επόμενα δύο χρόνια γινόταν ηλεκτρονικά. Εγώ επικοινώνησα και μετά από 2-3 μήνες με την Επιτροπή, το 2015, ζητώντας μάλιστα να μου δώσουν με έγγραφο κάποια στοιχεία τα οποία είχα δώσει πρωτότυπα και έπρεπε να τα πάρω πίσω. Έχω στην κατοχή μου το αποδεικτικό του courier. Ήδη έχω κληθεί στην Εισαγγελία. Έχω δώσει τις εξηγήσεις τις οποίες έπρεπε να είχα δώσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Από εκεί και έπειτα, ούτως ή άλλως, τις επόμενες δύο χρονιές που ήταν ηλεκτρονική υποβολή υπέβαλα κανονικά και εκείνες τις χρονιές στο σύστημα και ήμουν ο φτωχότερος Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα. Επομένως δεν πιστεύω ότι τίθεται ζήτημα…».