ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

«Πρέπει να ξαναδείξουμε στον κόσμο τι σημαίνει να εκπροσωπείς τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού τον 21ο αιώνα. Να ξαναδείξουμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ προοδευτικής και συντηρητικής πολιτικής»

«Θα χρειαστεί να πάρουμε πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες. Για αυτό χρειαζόμαστε και ένα οργανωτικά δυνατό Πα.Σο.Κ., εκτός από πολιτικά και ιδεολογικά»

«Ψηφίστε αθρόα και με μαζικότητα. Γιατί όταν ψηφίζουν λίγοι τα αποτελέσματα τα επηρεάζουν οι μηχανισμοί του παρασκηνίου. Όταν ψηφίσουν πολλοί, το αποτέλεσμα το καθορίζει η κοινωνία»

 

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Καστανίδης, ο οποίος μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «AYA», όπου τον υποδέχτηκε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής κ. Τάσος Νικολαΐδης.

 

Αρκετός ήταν ο κόσμος, στελέχη, μέλη, φίλη του Κινήματος Αλλαγής και πολίτες, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και είχε την ευκαιρία να ακούσει την ομιλία του κ. Καστανίδη. Τον υποψήφιο για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προλόγισε η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του κόμματος κ. Ευγενία Χαρίσκου, ενώ παρούσα ήταν και η Βουλευτής του Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Σε δηλώσεις του, για την παρουσία του στη Δράμα, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων σε πλήθος περιοχών ενόψει της εκλογικής διαδικασίας στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Καστανίδης ανέφερε: «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στη Δράμα. Επισκέπτομαι την πόλη και το Νομό, ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής. Έχω την ευκαιρία να συναντήσω καλούς φίλους και συντρόφους για να συζητήσουμε πρωτίστως για τη χώρα, αλλά και για την ανασυγκρότηση του πολιτικού μας χώρου.

Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι να ξαναζήσουμε μεγάλες ημέρες μιας μεγάλης παράταξης, που με αίσθημα ευθύνης θα αναλάβει ξανά τις τύχες της χώρας για να είναι καλύτερες οι μέρες που έρχονται. Γιατί οι μέρες που τρέχουν κι αυτές που πέρασαν δεν ήταν καλές.

Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι η Ελλάδα προόδευσε και οι Έλληνες ευημέρησαν όταν πάντοτε στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρισκόταν η δημοκρατική παράταξη, δηλαδή στον κύκλο της Μεταπολίτευσης το Πα.Σο.Κ. Αν πρέπει να έχουμε μια στοιχειώδη προοπτική στη συνέχεια, η προϋπόθεση είναι να ξαναφτιάξουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη. Αυτό θα επιχειρήσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια πρέπει να είναι τα βήματα για να γίνει ξανά ο πολιτικός χώρος, την ηγεσία του οποίου διεκδικεί ο κ. Καστανίδης, μια μεγάλη η δημοκρατική παράταξη, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Πρώτα από όλα να αποκτήσει μια πολύ ευκρινή, ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα. Πρέπει να ξαναδείξουμε στον κόσμο τι σημαίνει να εκπροσωπείς τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού τον 21ο αιώνα. Να ξαναδείξουμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ προοδευτικής και συντηρητικής πολιτικής.

Για να δώσω ένα παράδειγμα. Είναι συντηρητική πολιτική, όταν ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 2 μονάδες. Είναι προοδευτική πολιτική, που προτείνει ένας σοσιαλιστής, όταν προτείνεις φορολόγηση του καθαρού πλούτου. Δηλαδή ετήσια έσοδα μείον ετήσιες δαπάνες κι ό,τι απομένει φορολογείται. Είναι διαφορετική η μια περίπτωση για τους μικρούς και τους μεγάλους και διαφορετική η φορολόγηση με πολύ μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη του καθαρού πλούτου.

Θα χρειαστεί, λοιπόν, να ξαναορίσουμε την ταυτότητα γιατί μέσα από μια καθαρή ιδεολογικό-πολιτική ταυτότητα μπορεί κανείς να δει ποιες είναι οι προγραμματικές συνέπειες που θα επηρεάσουν την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Και να αναδιατάξουμε οργανωτικά επίσης τον χώρο, διότι θα χρειαστεί επίσης να πάρουμε πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες. Κάτι που δεν ξέρουν οι πολίτες είναι ότι μπορεί να έρθουν πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στο τέλος του 2022, όταν θα λήξει το καθεστώς της δημοσιονομικής χαλαρότητας και επιστρέψουν όπως θέλουν οι Γερμανοί –ελπίζω να μην συμβεί- ξανά στη γερμανική οικονομική πειθαρχεία. Εάν επιστρέψουμε από 1/1/2023 με χρέος της χώρας στο 212% του ΑΕΠ και με έλλειμμα αυτή την ώρα στα 19,8 εκατομμύρια ευρώ, η χώρα κινδυνεύει να μπει ξανά σε τροχιά χρεοκοπίας. Και στο σύντομο χρόνο μιας 15ετίας δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να οδηγεί δεύτερη φορά σε χρεοκοπία. Ελπίζω να το αποφύγουμε.

Θα χρειαστεί, λοιπόν, να πάρουμε πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες. Για αυτό χρειαζόμαστε και ένα οργανωτικά δυνατό Πα.Σο.Κ., εκτός από πολιτικά και ιδεολογικά».

Όπως ανέφερε ο κ. Καστανίδης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., η κύρια προτεραιότητά του, εφόσον αναλάβει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, είναι «να αποκτήσουμε μια σαφή πολιτική κατεύθυνση, ένα σαφές πολιτικό πρόγραμμα και να πάρουμε μεγάλες πρωτοβουλίες». «Εάν δεν καταλάβει ο κόσμος ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση για να ξαναεμπιστευθεί μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, δεν κάναμε τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Καστανίδης.

Μάλιστα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε και ένα παράδειγμα για το τι σημαίνει «πολιτική, ιδεολογική και προγραμματική δουλειά για να καταλάβει ο κόσμος ότι ξαναστηρίζεται σε εμάς». Συγκεκριμένα, είπε: «Ακούω πολλούς να μιλάνε για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και του παραγωγικού ιστού της χώρας. Και είμαι 100% βέβαιος ότι δεν ξέρουν πως αναπνέει η χώρα αυτοί που το λένε. Στις ακρώρειες της. Εκεί που πραγματικά υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και χρειάζεται να δημιουργηθούν μεγάλες ελπίδες. Έχει πάει κανείς στο Τρίγωνο του Έβρου, στα Δίκαια; Όπου το 2017 πέθαναν 287 άνθρωποι και γεννήθηκαν μόλις 21; Και γιατί εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κοινότητες νέων καλλιεργητών σε λιμνάζοντα χωράφια, για να καλλιεργήσουν σπόρο, και εισάγουμε κάθε χρόνο σπόρο από το εξωτερικό, πληρώνοντας 180 εκ. ευρώ; Και ταυτόχρονα με τις κοινότητες των νέων καλλιεργητών να τους αφήσουμε εκεί, να αναπνέει η Ελλάδα με περισσότερο κόσμο και με παραγωγική δραστηριότητα που κρατάει τον κόσμο μας εδώ».

Τέλος, στέλνοντας μήνυμα προς τον κόσμο, ο κ. Καστανίδης τόνισε: «Ψηφίστε αθρόα και με μαζικότητα. Γιατί όταν ψηφίζουν λίγοι τα αποτελέσματα τα επηρεάζουν οι μηχανισμοί του παρασκηνίου. Όταν ψηφίσουν πολλοί, το αποτέλεσμα το καθορίζει η κοινωνία».