ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α. ΠΑΤΑΚΑΚΗ

 

Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 σύσκεψη των θεσμικών φορέων της Δράμας για τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία δεν πραγματοποιήθηκε και αναμένεται να γίνει την προσεχή Παρασκευή 23 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη. Μάλιστα, στη σύσκεψη αναμένεται να παραβρίσκονται εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση για την (αναβληθείσα τελικά) σύσκεψη της Δευτέρας εκδόθηκε με συντονιστές τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Στέφανου Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιο Πούλιο, εισηγητή του θέματος τον κ. Πατακάκη, και στάλθηκε στα Μ.Μ.Ε. από τον ηλεκτρονικό λογαριασμό αλληλογραφίας του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη. Ο προγραμματισμός για αυτή τη σύσκεψη είχε έρθει ως συνέχεια προηγούμενης σύσκεψης στο ξενοδοχείο «Κούρος», την Δευτέρα 12 Ιουνίου, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Κυριαζίδη, όπου παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και σχεδόν το σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων της Δράμας, εκτός όμως από τους δύο Βουλευτές κ. Χρήστο Καραγιαννίδη και κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Στη νέα σύσκεψη, της προσεχούς Παρασκευής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο, αναμένεται να συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατακάκης, ως οικοδεσπότης της συνάντησης, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κυριαζίδης και κ. Χαρά Κεφαλίδου, οι Δήμαρχοι των Δήμων του Νομού κ.κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Άγγελος Λύσσελης, Δημήτρης Δαλακάκης, Βασίλης Γιαννόπουλος και η κ. Αλίκη Σωτηριάδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

Η νέα σύσκεψη θα έχει ως θέμα τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία, καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος ανέφερε στη συνάντηση στις 12 Ιουνίου ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση των θεσμικών της Δράμας για το αν επιθυμούν την κατασκευή του Δράμα – Αμφίπολη ή του Δράμα – Καβάλα (ο οποίος είναι τμήμα του Ε-61), προσθέτοντας ότι ναι μεν είναι σημαντικοί και οι δύο οδικοί άξονες, όμως σε κάποιον θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, καθώς δεν μπορούν να υλοποιηθούν ταυτόχρονα και οι δύο.