Απέσυρε την ανάρτηση ανακοίνωσης στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Κυριάκου Χαρακίδη στον Δήμο Δράμας ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου (γύρω στις 15.45) στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του κ. Ξανθόπουλου στο facebook αναρτήθηκε το εξής κείμενο (παρατίθεται και το σχετικό screen shot):

“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το β΄ γύρο στο Δήμο Δράμας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ καλεί τους Πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, την Κυριακή 15/10.

Θεωρούμε πως επιβάλλεται η ΑΛΛΑΓΗ στη Διοίκηση του Δήμου Δράμας.

Σε πρώτο βαθμό αυτό κρίθηκε στον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών με την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ του νυν Δημάρχου.

Όμως, ο ένας εκ των δύο υποψηφίων Δημάρχων του β΄ γύρου, ο κ. Παπαδόπουλος Γ., όσο κι αν επιδιώκει να παρουσιαστεί ως «νέα» υποψηφιότητα και «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ», αποτελεί ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, καθώς συμμετείχε αρκετά χρόνια στις Διοικήσεις του Δήμου και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης (Αντιδήμαρχος, Αντιπρόεδρος ΔΕΚΠΟΤΑ).

Αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ της καθημερινότητας των δημοτών της Δράμας και την παραγωγή έργων, η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ στο β΄γύρο της ΠΟΛΗΣ και ΖΩΗΣ, του υπ. Δημάρχου Κυριάκου Χαρακίδη”.

Λίγη ώρα μετά, η συγκεκριμένη ανάρτηση «κατέβηκε» και πλέον δεν εμφανίζεται στον λογαριασμό του κ. Ξανθόπουλου στο facebook. Μάλιστα,  τη λίγη ώρα που η συγκεκριμένη ανάρτηση υπήρξε στον «αέρα», υπήρξε και σχετική κοινοποίηση από υπ. Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του κ. Χαρακίδη (και για αυτό υπάρχει σχετικό screen shot σε περίπτωση αμφισβήτησης).

Με βάση το ανέβασμα και το κατέβασμα της ανάρτησης, θα μπορούσε κάποιος να οδηγηθεί στο εύλογο συμπέρασμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως μονόδρομο την εκλογή στον Δήμο Δράμας του κ. Χαρακίδη, ο ίδιος όμως ο «εκλεκτός» του κόμματος και υπ. Δήμαρχος στην προσπάθειά του να προσεγγίσει κεντροδεξιούς ψηφοφόρους φέρεται να μην επιθυμεί την ανοιχτή υποστήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δράμας στηρίζει Κυριάκο Χαρακίδη, αλλά στα… κρυφά.