Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 η κοπή βασιλόπιτας του ΚΑΟΔ, στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης», παρουσία θεσμικών εκπροσώπων της Δράμας, αθλητών και προπονητών του συλλόγου, γονέων παιδιών που αγωνίζονται στις Ακαδημίες και των ανθρώπων της ομάδας.

Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης, η υποψήφια Δήμαρχος της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Παρθένα Κιόρτεβε, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπ. Δήμαρχος Δράμας με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», πρ. Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας για θέματα Υγείας κ. Αλέξης Παναγιωτίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δράμας κ. Στέλιος Μελισσινός, κ. Χρύσα Σιδερά και κ. Χαρούλα Χατζηιωάννου, ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης και ο πρ. Βουλευτής κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Η εκδήλωση είχε συγκινητικές αναφορές στο παρελθόν, με τιμητικές βραβεύσεις ανθρώπων που προσέφεραν στον αθλητισμό της Δράμας, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον, με την παρουσία των παιδιών των Ακαδημιών του ΚΑΟΔ.

Τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ κ. Σάββας Γρηγοριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στις δράσεις του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε, καθώς και στους στόχους για τη νέα χρονιά. Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Γαβριήλ.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δεξιότητες από όλα τα τμήματα των Ακαδημιών του ΚΑΟΔ, με τα παιδιά που πέτυχαν τα περισσότερα καλάθια να βραβεύονται.

Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που ξεχώρισαν στον αθλητισμό ή στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι:

-Χρήστος Καρατζάς, για την πολύτιμη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και τη συμβολή του στη διαμόρφωση ήθους και του «ευ αγωνίζεσθαι» στον αθλητισμό

-Στάθης Κεραμιτσόπουλος, για την πολύτιμη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και τη συμβολή του στη διαμόρφωση ήθους και του «ευ αγωνίζεσθαι» στον αθλητισμό

-Κώστας Σιταρίδης, για την προσφορά του στον αθλητισμό και την ιατρική επιστήμη

-Μπάμπης Σδρόλας, ως ελάχιστη αναγνώριση της σπουδαίας προσφοράς του στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού της Δράμας και τη συμβολή του στη διαμόρφωση ήθους και του «ευ αγωνίζεσθαι» στον αθλητισμό

-Πρόδρομος Φωτιάδης, Μαθητής Λυκείου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

-Στεφανίδης Ραφαήλ, ως ο πιο συνεπής αθλητής

-Στέφανος Πέκης, η μασκότ της ομάδας, για τη στήριξη που παρέχει με την παρουσία του στον ΚΑΟΔ

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε ως φόντο λάβαρο με τις φωτογραφίες τριών εκ των σπουδαιότερων αθλητών που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΚΑΟΔ και συγκεκριμένα τον αριθμό 5. Πρόκειται για τους Αναστάσιο Δρασίδη, Παναγιώτη Πετρίδη και Κώστα Σδράκα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ κ. Γρηγοριάδης, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, τους γονείς των παιδιών από τα τμήματα των Ακαδημιών, τους φίλους του συλλόγου και φυσικά τους χορηγούς μας, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθειά μας για να επιστρέψει ο ΚΑΟΔ στη θέση που αρμόζει στην ιστορία του. Ήταν μια σπουδαία εκδήλωση, καθώς είχαμε την ευκαιρία να τιμήσουμε ανθρώπους που ξεχώρισαν στον αθλητισμό ή διακρίνονται στον χώρο της εκπαίδευσης. Παράλληλα, πιστεύω όλοι χαρήκαμε με το μέλλον του συλλόγου, τα παιδιά των Ακαδημιών, που με τα λαμπερά τους χαμόγελα ομόρφυναν την εκδήλωση. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Μάιο, στο τέλος του πρωταθλήματος για να γιορτάσουμε την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο του ΚΑΟΔ στη Β’ κατηγορία».