Στη Ν. Κορέα βρίσκεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής, το οποίο θα διεξαχθεί από 31 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια Κορακάκη, καθώς Άννα, Διονύσης και Τάσος Κορακάκης αποτελούν τα μέλη της ελληνικής αποστολής, μαζί με την Άγη Κοασούμη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής είναι η κορυφαία διοργάνωσης της παγκόσμιας σκοποβολής, η οποία διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια (η προηγούμενη είχε γίνει στη Γρανάδα το 2014). Πρόκειται για μια δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα, καθώς περίπου 15 αθλητές έχουν τις δυνατότητες να βρεθούν στις θέσεις των μεταλλίων, με τις πρωτιές σε κάθε αγώνισμα ενδεχομένως να κριθούν και σε πολύ μικρές λεπτομέρειες.

Η Άννα Κορακάκη θα πάρει μέρος και στα δύο όλα (αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και σπορ πιστόλι 25 μ.). Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής ολοκλήρωσε το προπονητικό της πρόγραμμα και είναι έτοιμη να βρεθεί ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου. Ο αδερφός της Άννας Κορακάκη, Διονύσης, θα αγωνιστεί στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. εφήβων και στο σπορ πιστόλι 50 μ εφήβων. Στο σπορ πιστόλι 25 μ. γυναικών θα αγωνιστεί και η Άγη Κασούμη, η οποία βρίσκεται στην 20η θέση της σχετικής κατάστασης αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκοποβολής (με την 1η θέση να ανήκει στην Άννα Κορακάκη). Προπονητής της ελληνικής Εθνικής Ομάδας είναι ο Τάσος Κορακάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση της Ν. Κορέας θα σφραγιστούν και οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.