ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΠΛΕ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Δέσποινα Αβραμίδου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Δράμας: «Με πολύ μεγάλη χαρά δεχτήκαμε να συνδιοργανώσουμε με το Make-A-Wish αυτή την εκδήλωση»

 

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και κυρίως μικρών παιδιών πραγματοποιήθηκε στη Δράμα ο περίπατος Walk for Wishes 2024 του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή), στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, το βράδυ της Δευτέρας 29 Απριλίου 2024. Οι συμμετέχοντες, κρατώντας φαναράκια μπλε χρώματος, περπάτησαν από το Δημοτικό Ωδείο στην κεντρική πλατεία της Δράμας, όπου είχε φωταγωγηθεί το παλιό Δημαρχείο με μπλε χρώμα.

Η 29η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για το Make-A-Wish παγκοσμίως, καθώς αποτελεί την επέτειο εορτασμού εκπλήρωσης της πρώτης ευχής, του Chris, ο οποίος πριν από 44 χρόνια έγινε αστυνομικός για μια ημέρα. Οι βραδινοί περίπατοι είχαν ως σκοπό να τιμηθούν τα παιδιά ευχής που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα, υπήρχε ενημέρωση για την πορεία των περιπάτων μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΡΥΘΜΟΣ 94,9.

Σε δηλώσεις της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Δέσποινα Αβραμίδου ανέφερε: «29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και ο Δήμος Δράμας δέχτηκε με μεγάλη χαρά να συνδιοργανώσουμε το Make-A-Wish και να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια προσπάθεια. Το Make-A-Wish είναι ένας οργανισμός, ο οποίος προσπαθεί να εκπληρώσει ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες και έχουν γίνει έρευνες ότι βοηθάει τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία των παιδιών. Μετατρέπει και αλλάζει τη θλίψη σε χαρά, τον πόνο σε αισιοδοξία. Πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μια ευχή σαν σήμερα, πριν από 44 χρόνια, και ήταν ευχή του Chris στην Αριζόνα, ο οποίος ήθελε να γίνει αστυνομικός για μια ημέρα». «Η παρουσία των αστυνομικών στη δράση έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς αποτελούν την πιο διάσημη ευχή. Δηλαδή πολλά παιδιά θέλουν να γίνουν για μια ημέρα αστυνομικοί», πρόσθεσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας.

Ακόμη, η κ. Αβραμίδου σημείωσε: «Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στην πρωτοβουλία είναι πολύ συγκινητική και δείχνει μεγάλη ευαισθησία από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας». Όπως είπε, «το παλιό Δημαρχείο φωτίστηκε με μπλε χρώμα, το οποίο είναι το χρώμα του ουρανού, για τα παιδάκια που προσπαθούν και αγωνίζονται για να γίνουν καλά, αλλά και για αυτά που δεν μπόρεσαν δυστυχώς να σωθούν και βρίσκονται ψηλά στον ουρανό».

Τέλος, η κ. Αβραμίδου επεσήμανε: «Η Δημοτική μας Αρχή με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Παπαδόπουλο έχει κοινωνική ευαισθησία σε αυτά τα θέματα. Με πολύ μεγάλη χαρά δεχτήκαμε να συνδιοργανώσουμε με το Make-A-Wish αυτή την εκδήλωση. Ο Δήμος Δράμας αγκαλιάζει τέτοιες προσπάθειες και είμαστε δίπλα σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».