ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ TOY ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

  • «Ο τόπος έχει ανάγκη από την επιλογή των κατάλληλων προσώπων, κάνοντας πέρα στείρες κομματικές φωνές που δεν έχουν ως προτεραιότητα τη Δράμα»

  • «Με αισιοδοξία, δύναμη και πίστη, τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος μας»

  • «Η ψήφος στο πρόσωπό μου αποτελεί υποχρέωση και δέσμευση ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη Δράμα»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Νομό Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης.

Κύριε Νικολαΐδη, κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη. Για ποιους λόγους αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Βουλευτής;

Ως μέλος της τοπικής κοινωνίας της Δράμας κι έχοντας βιώσει το γενικευμένο συναίσθημα παραίτησης πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, αποφάσισα με πλήρη συνείδηση της ευθύνης να διεκδικήσω ενεργά μαζί με τους συμπολίτες μου ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για αυτόν τον τόπο. Η Δράμα είναι μια ευλογημένη περιοχή, με ανεξάντλητες ομορφιές, με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και κυρίως με υπερήφανους κατοίκους, οι οποίοι έχουν μάθει να προσπαθούν και να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της απραξίας και πλέον το παραγόμενο πολιτικό έργο για τον τόπο να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Γιατί η αποτελεσματικότητα αποτελεί μία από τις βασικές ανάγκες για τη Δράμα, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στις χαμένες ευκαιρίες. Ο τόπος μας μπορεί να πάει μπροστά και να σταματήσουν τα παιδιά μας, οι νέες και οι νέοι της Δράμας, να αναζητούν αλλού ένα καλύτερο αύριο.

Πώς κρίνετε την κατάσταση στον Νομό Δράμας, ποια είναι τα προβλήματα και πώς πιστεύετε ότι αυτά μπορούν να επιλυθούν;

Δυστυχώς, εδώ και χρόνια ο τόπος μας έχει μπει σε μια αρνητική πορεία φθοράς σε όλα τα επίπεδα. Δεν θέλω όμως να σταθώ στο παρελθόν, γιατί ούτως ή άλλως αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Το δημογραφικό και η μετανάστευση των νέων, η ανεργία και η έλλειψη πολλών και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας, η οδική απομόνωση της Δράμας και η απουσία αναπτυξιακών προοπτικών, είναι ζητήματα γνωστά σε όλους. Το σημαντικό, όμως, δεν είναι η καταγραφή τους. Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας της Δράμας δεν επιλέγονται για να καταγράφουν και να μεταφέρουν τα προβλήματα, αλλά για να τα επιλύουν. Για να συμβεί αυτό, ο τόπος έχει ανάγκη από την επιλογή των κατάλληλων προσώπων, κάνοντας πέρα στείρες κομματικές φωνές που δεν έχουν ως προτεραιότητα τη Δράμα. Με ικανότητα και μεθοδικότητα η Δράμα μπορεί να έρθει στο προσκήνιο. Απαιτείται ανανέωση σε ιδέες, νοοτροπίες και πρακτικές, νέο πολιτικό ήθος, δυναμισμός στις διεκδικήσεις, ομόνοια και ομοψυχία στα μεγάλα προβλήματα, καινοτόμες προτάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και κυρίως έγκαιρος σχεδιασμός και βάσιμη επιχειρηματολογία για το δίκαιο των αιτημάτων μας σε κάθε επίπεδο εξουσίας. Με αισιοδοξία, δύναμη και πίστη, τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Μπροστά μας, ως Δραμινές και ως Δραμινοί, έχουμε μόνο μια επιλογή, να πετύχουμε!

Με βάση ποια κριτήρια θεωρείτε πως θα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες στις 21 Μαΐου και για ποιους λόγους να αποτελέσει επιλογή τους το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής;

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις 21 Μαΐου σημαίνει μια ισχυρή φωνή της λογικής στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Με συγκεκριμένο σχέδιο και με πλήθος προτάσεων σε όλους τους τομείς, η δημοκρατική παράταξη κομίζει το μήνυμα της ανατροπής και της αλλαγής. Απέναντι στον διαγωνισμό τοξικότητας των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν πρόσφατα τη χώρα και δείχνουν πως η σύγκρουση για την καρέκλα της εξουσίας είναι ο αυτοσκοπός τους, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την ανασύνταξη της πατρίδας μας και τον απεγκλωβισμό από παρωχημένες πολιτικές αντιλήψεις.

Με τη ψήφο μας στις εκλογές, δεν επιτρέπουμε ως αμέτοχοι θεατές να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, για αυτό και είναι σημαντική η συμμετοχή όλων. Τα συναισθήματα δυσπιστίας, απογοήτευσης, ακόμη και θυμού, ας γίνουν μια δημιουργική επιλογή ενδιαφέροντος για το σήμερα και για το αύριο της πατρίδας μας. Η ουσιαστική περίσκεψη πριν την προσέλευσή μας στις κάλπες είναι αυτονόητη, γιατί με τη ψήφο μας θα καθοριστεί το μέλλον της χώρας, αλλά κυρίως το μέλλον του τόπου μας. Για αυτό και ως πολίτες της Δράμας οφείλουμε να επιλέξουμε έχοντας ως κριτήριο τη Δράμα και μόνο.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, κι αφού σας ευχαριστήσω για αυτήν, θα ήθελα να αναφέρετε για ποιους λόγους οι πολίτες του Νομού Δράμας να επιλέξουν εσάς για να τους εκπροσωπήσετε στην επόμενη Βουλή;

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου καλώ όλους τους συμπολίτες μου να κάνουμε πέρα την τακτική που έρχεται από το κακό παρελθόν, όταν επιλέγονταν πρώτα το κόμμα και μετά ο υποψήφιος. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία, σε λίγες ημέρες, ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις, ας λάβουμε τη σημαντική αυτή απόφαση με βάση τα πρόσωπα των υποψηφίων και ας επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν μεθοδικοί και αποτελεσματικοί, άξιοι και ικανοί. Ας ψηφίσουμε με γνώμονα τη Δράμα, τις ανάγκες της κοινωνίας, τα θέλω τα δικά μας, των παιδιών μας, των γονιών μας.

Η ψήφος στο πρόσωπό μου αποτελεί υποχρέωση και δέσμευση ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη Δράμα. Είναι η εντολή για να αποτελέσω τον εκφραστή των ανησυχιών της Δραμινής κοινωνίας και των τοπικών προβλημάτων σε κάθε επίπεδο. Μια ισχυρή και αγωνιστική φωνή που θα υπηρετεί μόνο τον τόπο και τις ανάγκες του. Έχω βαθιά μέσα μου την πίστη πως όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη Δράμα στο προσκήνιο! Τώρα είναι η ώρα! Σας ευχαριστώ.