Στο καταπράσινο Παρανέστι έπεσε αυτό το Σαββατοκύριακο η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου ανδρών και γυναικών για το 2022.

Συνολικά, 85 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος στους αγώνες και πιο συγκεκριμένα πήραν εκκίνηση στην ατομική χρονομέτρηση: 24 άνδρες και 11 γυναίκες ενώ για τους αγώνες αντοχής, 66 άνδρες και 13 γυναίκες.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, απόστασης 40 χιλιομέτρων, με νικητή τον Περικλή Ηλία, του Κρόνου Νίκαιας, με χρόνο 00:54:13. Στη δεύτερη θέση, με χρόνο 00:54:32, ο αθλητής Μίλτος Γιαννούτσος του Αιόλου Αθηνών, ενώ στην τρίτη θέση ο Γιώργος Μπούγλας, της ομάδας Κρόνου Νίκαιας, με διαφορά μόλις τριών δευτερολέπτων.

Στις γυναίκες, για το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, νικήτρια αναδείχθηκε η Αργυρώ Μηλάκη, του ΠΑΣ Άτλαντα Ρεθύμνου, με χρόνο 00:31:47. Στη δεύτερη θέση, με διαφορά 6 δευτερολέπτων, η Βαρβάρα Φασόη από την ομάδα του Πόρτο Λεόνε, ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Ελευθερία Γιάχου, της ΑΣ ΑΦΛΑ Καλλιθέας με χρόνο 00:32:24.

Το Σάββατο, 25 Ιουνίου, στον αγώνα αντοχής γυναικών, απόστασης 100 χιλιομέτρων, νικήτρια ήταν η Βαρβάρα Φασόη, με χρόνο 03:16:01. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κατερίνα Ελευθεριάδου με χρόνο 03:21:41, του ΠΓΣ Λάρισας και στην τρίτη θέση η Αργυρώ Μηλάκη, δύο λεπτά αργότερα.

Την Κυριακή, για την απόσταση των 170 χιλιομέτρων στην αντοχή ανδρών, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Μπούγλας του Κρόνου Νίκαιας, με χρόνο 04:19:44, επικρατώντας στο σπριντ επί του Παναγιώτη Χριστόπουλου Χέλλερ, της ομάδας RV PFEIL MAGSTADT. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, της ομάδας Τάλως Χανίων, ο οποίος επικράτησε στο σπριντ ενός γκρουπ τεσσάρων αθλητών, με χρόνο 04:21:13.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ως διοργανωτής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, ο Δήμος Παρανεστίου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας και η Stay Connected ευχαριστούν όλους τους παρευρισκόμενους, που τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ως τον αρμόδιο φορέα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, όπου με την παρουσία της αγωνόδικου επιτροπής και σύσσωμου του Δ.Σ. φρόντισε για την άρτια διεξαγωγή των αγωνιστικών διαδικασιών και της τεχνικής υποστήριξης.

Η συνεισφορά της Ελληνική Αστυνομίας, με συνολική δύναμη 30 ενστόλων, ήταν καθοριστική:

-Η ομάδα δικύκλων του ΑΤ Δράμας

-Η ομάδα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων ΟΕΠΤΑ του τμήματος Τροχαίας

Δράμας

-Δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ

-Δυνάμεις της Τροχαίας ΑΤ Δοξάτου

-Δυνάμεις της Τροχαίας ΑΤ Σταυρούπολης Ξάνθης

-Δυνάμεις της Τροχαίας ΑΤ Προσοτσάνης Δράμας

-Δυνάμεις του τμήματος Συνοριακής φύλαξης Παρανεστίου

Ευχαριστούμε θερμά για το συντονισμό τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Δράμας κ. Μηνά Σκάρλιο.

Σημαντικότατη η συνδρομή του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου που περιέθαλψε τα περιστατικά τραυματισμών, με τη βοήθεια της Διευθύντριας Σκούρτου Σόνιας, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, καθώς και το Νοσοκομείο Δράμας, με τη συμβολή της Διοικήτριας Θεσσαλονικιάς Καρατζόγλου.

Η γιατρός του αγώνα, Λένα Καρρά, προσέφερε τις υπηρεσίες της καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Την ευχαριστούμε θερμά για όλα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους τους εθελοντές που ξεπέρασαν τους 100.

Συγκεκριμένα, τον Ερυθρό Σταυρό, Περιφερειακό Τμήμα Δράμας, τη Βάση ετοιμότητας ΟΦΚΑΘ Παρανεστίου, με δύναμη 30 εθελοντών και διασωστών, το SYM club Δράμας με τους αναβάτες δικυκλιστές, τον πολιτιστικό σύλλογο Αδριανής και την ομάδα του Ηρακλή Αδριανής, με δύναμη 25 εθελοντών, καθώς και την Τοπική κοινότητα Νικηφόρου.

Ευχαριστούμε ακόμα τα μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας που είχαν ενεργό ρόλο κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, προσφέροντας υποστήριξη σε κάθε επίπεδο, με το συντονισμό του Προέδρου τους Φλώρου Γεωργίου.

Επίσης, τον εκπολιτιστικό σύλλογο Παρανεστίου και τα χορευτικά τμήματά του, που προσέφεραν κατά τη λήξη των αγώνων παράλληλες δράσεις με ποντιακό χορό και μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα και ήταν πάντα παρόντες κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου, με τα παιδιά να χειροκροτούν τους αθλητές.

Δεν παραλείπουμε τη μεγάλη συνεισφορά του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας Ρόδου ΕΥΘΥΤΑ, με απεσταλμένη την Δήμητρα Πατάπη, πρωταθλήτρια ποδηλασίας και εθελόντρια, στην ενημερωτική εκδήλωση για την οδική συμπεριφορά και τους κανόνες ΚΟΚ στα παιδιά, κατά τη διάρκεια των παράλληλων δράσεων.

Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Ιωάννη Ζαλλίδα, Βοτανολόγο, από το Tsai academy και τον κ. Καρυπίδη Γιώργο, από το Μέλι της αρκούδας, για την παράλληλη δράση γευσιγνωσίας τσαγιού και μελιού, καθώς και την ΚΟΙΝΣΕΠ Πλέτενο, για το εργαστήριο πλεκτικής και επαναχρησιμοποίησης νημάτων, την Αθανασία Σπύρου για την εμψύχωση των αθλητών με τα παραδοσιακά κουδούνια, καθώς και τον κ. Παναγιώτη Σαϊνατούδη από την κοινότητα Πελίτι για τον συντονισμό».