Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος είχε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με την αρμόδια Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη.

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Μπλούχου αναφέρονται τα εξής:

Στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν σε θέματα πολιτισμού της Δράμας από τα οποία προκύπτει η χρεία έργων, των οποίων η χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλισθεί από την ένταξή τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Η λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δράμας δεν περιορίζεται απλά σε διάφορες σημαντικές δράσεις. Αρκετοί σύλλογοι μας έχουν δραστηριοποιηθεί και προβεί σε αξιολογότατες προτάσεις προς το Υπουργείο με την προσδοκία της θετικής εξέλιξής τους.

Στο πέρας της συνάντησης, ο κ. Μπλούχος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την κα Υπουργό για την προσοχή και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει σε όλα όσα της προτείνουμε και της υποβάλλουμε αλλά κυρίως και πρωτίστως για τη θετική της ανταπόκριση. Να τονίσω ιδιαίτερα ότι η κάλυψη της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Δράμας για την λειτουργία του Φεστιβάλ και φέτος θα πραγματοποιηθεί από εθνικούς πόρους ενώ η συνέχιση αυτής της χρηματοδότησης αποτελεί ρητή δέσμευση του Υπουργείου και για τα ερχόμενα τρία έτη (2023-2025) από το Ταμείο Ανάκαμψης».