ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

 

Σε ανακοίνωση της Ενωτικής Συσπείρωσης Υγειονομικών αναφέρονται τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε ότι ανανεώθηκε η σύμβαση με την εταιρία που κλείνει τηλεφωνικά τα ραντεβού στο Νοσοκομείο.

Έχουμε επισημάνει στην διοίκηση (μετά από καταγγελίες συνδημοτών μας),ότι καταρχήν οι τηλεφωνικές κλήσεις χρεώνονται 0,60 ευρώ και κατά δεύτερον για να μπορέσει τελικά να επικοινωνήσει κάποιος πρέπει να καλέσει 3 με 4 φόρες – ίσως και περισσότερες – χρεώνοντας τους, και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να καταφέρει να κλείσει ραντεβού.

Δεν είναι ο μόνος τομέας του Νοσοκομείου που τον παραχωρούμε στον ιδιώτη (δηλαδή στους εργολάβους τους οποίους θα διώχναμε όπως είχαν δηλώσει).

Μόλις πριν έναν μήνα προσλάβαμε έναν καθαριστή και μια μαγείρισσα μέσω εργολάβου.

Κάθε εργαζόμενος που αποχωρεί δεν αναπληρώνεται και αν αναπληρώνεται θα είναι με εργολάβο ή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Έτσι στο νοσοκομείο έχουμε εργαζόμενους σε εργολάβο, εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με μπλοκάκι.

Αυτές οι εργασιακές συνθήκες τύπου Γαλέρας ξεπερνάνε το 15 % του συνόλου των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Αν προσθέσουμε ότι ο μέσος όρος ηλικιακά των μόνιμων εργαζομένων είναι κοντά στα 50 έτη, με 25 και 30 χρόνια εργασίας και στην επόμενη πενταετία με δεκαετία θα αποχωρήσει ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού, εγκυμονεί το νοσοκομείο να έχει χάσει το δημόσιο χαρακτήρα του, οι υπηρεσίες που παρέχει να είναι κάτω των απαιτήσεων τις εποχή μας, αφού το προσωπικό θα εναλλάσσεται χωρίς να αποκτάει την ανάλογη εμπειρία.

Μας εγκαλούνε γιατί παλεύουμε για προσλήψεις προσωπικού και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, λέγοντας μας ότι δεν είμαστε ρεαλιστές…

Δεν είμαστε ρεαλιστές γιατί διεκδικούμε το 2018 το Νοσοκομείο να έχει γιατρούς.

Δεν είμαστε ρεαλιστές γιατί θέλουμε προσωπικό που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες για αποκλειστικά Δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας που θα παρέχει το καλύτερο δυνατό στους ασθενείς.

Δεν είμαστε ρεαλιστές γιατί θέλουμε νοσοκομεία στελεχωμένα με νοσηλευτές, εργαζόμενους στα παραϊατρικά, τεχνικούς, διοικητικούς και λοιπό βοηθητικό προσωπικό.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να μην είμαστε “ρεαλιστές” γιατί θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Η Ενωτική Συσπείρωση Υγειονομικών παλεύει αταλάντευτα για να φύγουν οι εργολάβοι απ’ τα Νοσοκομεία, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι κι εργολαβικοί κι επιπλέον, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Απαιτούμε:

-Την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των ραντεβού και του τηλεφωνικού κέντρου σε όλες τις βάρδιες.

-Να ανακληθεί η σύμβαση με την εταιρία».